Hıfzı Topuz: Avrupa, ABD Emperyalizmine Alet Oluyor - Son Dakika
Güncel

Hıfzı Topuz: Avrupa, ABD Emperyalizmine Alet Oluyor

Hıfzı Topuz: Avrupa, ABD Emperyalizmine Alet Oluyor

Muğla'nın Datça İlçesi'nde düzenlenen konferansta konuşan gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesine tüm dünya milletlerinin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

02.09.2013 11:52

Muğla'nın Datça İlçesi'nde düzenlenen konferansta konuşan gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesine tüm dünya milletlerinin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) tarafından düzenlenen ve çok sayıda kişinin izlediği konferansa Gazeteci Nuyan Yiğit ile birlikte katılan Topuz, "Sadece Türkiye değil bütün Avrupa, ABD emperyalizmine alet oluyor" dedi.

Atatürk kuşağının barıştan yana olduğunu belirten Topuz, "Biz, Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesiyle büyüdük. Çocukluğumda barış vardı. 2'nci Dünya Savaşı sırasında İnönü, ülkeyi savaş macerasına sürüklemedi. Bugün nasıl barış düşmanları varsa o zamanda barış düşmanları vardı. DP kurucularından biri, İnönü, Türkler'in kahramanlık duygularını köreltti" demişti. Cumhuriyet demek barış demektir. Bütün komşularımızla dostça yaşadık. Saldırı tehdidi altında kalmadık" diye konuştu.

Ülkelerin eskiden köle veya toprak elde etmek, ya da din için savaşlara girdiğini ifade eden Topuz, "Emperyalizmle birlikte, silah endüstrisine malzeme temin etmek için savaşlar yapıldı. Emperyalizm bakımından savaş çıkar yoldur. Bizim, böyle bir durumumuz söz konusu değil. Emperyalist değiliz. Savaşlarda binlerce, milyonlarca insan ölüyor. İnsanlar perişan oluyor. Savaşı çıkaranlar bir çukur kazıyor. Savaşı çıkaran o diktatörler de sonunda o çukura yuvarlanıp geberiyor. Mussolini'yi, Hitler'i düşünün. Sonları ne oldu? Savaş tehlikelidir. Biz şimdi böyle bir oyun oynuyoruz. Savaşın nasıl tehlikeli olduğunu bütün dünya haykırıyor. Atatürk'ün, "Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine tüm dünya milletlerinin sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin, savaştan hiçbir çıkarı olmadığını belirten Topuz, " Suriye'ye saldırmakla ne elde edeceğiz? Emperyalist devlete alet oluyoruz. Yalnız biz mi, bütün Avrupa ABD emperyalizmine alet oluyor" dedi.

HOLLANDE'YE ELEŞTİRİ

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin savaş yanlısı tutumunu da eleştiren Topuz şunları söyledi:

"Hollande sosyalistmiş. Bu mu sosyalist? Sosyalist her zaman savaşa karşıdır. Demek ki bunlar sahte sosyalistmiş. Savaş isteyen sosyalist olamaz. Türkiye bu oyuna gelmeyecek. İnsanların gözü açıldı. Taksim direnişi bunun güzel bir örneği oldu. Herkes, savaşa hayır diyor."

Nuyan Yiğit ise konuşmasında, Kıbrıs harekatını hatırlatarak, "Ecevit, harekatın adını 'Barış' koydu. Kıbrıs'a savaşmaya değil, barış götürmeye gittik. Savaşa giderken bile aklımızdaki hedef barıştı. Bugün maalesef Ankara'da tamtam sesleri duyuyoruz. Yazık, olmaması lazım" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hıfzı Topuz: Avrupa, ABD Emperyalizmine Alet Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement