Hollanda Uluslararası Hidroloji Enstitüsü (UNESCO-IHA) tarafından organize edilen program kapsamında Türkiye'ye gelen Hindistanlı mühendisler, Elazığ, Diyarbakır, Siirt ve Batman'da Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait baraj ve sulama kanallarını inceledi.
UNESCO-IHA'nın düzenlediği program kapsamında Türkiye'ye gelen Hindistanlı inşaat mühendisleri DSİ'ye ait baraj ve su kanallarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
Batman'da GAP kapsamında yapımı süren sol sahil sulama kanalını gezen 12 kişilik inşaat mühendisi heyetinden Hindistanlı Shvehankar Bıswas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolaştıkları illerde sulama projelerinin sulama birliklerine, sulama örgütlerine devredildiğini gördüklerini söyledi.
Çok sayıda baraj ve sulama projelerini incelediklerini anlatan Bıswas, şöyle konuştu:
"Hindistan da Türkiye gibi yarı kurak bir bölge. Onun için Türkiye'deki sulama projeleri ve diğer su projelerini öğrenmeye geldik. Bununla ilgili incelemelerde bulunduk. Ayrıca barajların çok kısa zamanda yüksek standartlarda ve çevreye uygun bir şekilde yapıldığına şahit olduk. Bu büyüklükteki barajlar normalde çok uzun sürede yapılır. Ama Türkiye'de kısa sürede yüksek standartlarda yapılan barajlar gördük."
Suyun çok değerli bir madde olduğunu, halkın refahı için suya yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Bıswas, devletin bu konuda yaptığı yatırımların halkın refahını gözeterek, kalkındırma adına yaptığı çok büyük yatırımlar olduğunu dile getirdi.
Hindistan'da da sulama ve enerji ile ilgili yatırımların sürdüğünü aktaran Bıswas, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Ülkemizde de su ile ilgili, su potansiyelinin geliştirilmesi ile ilgili yatırımlar devam ediyor. Türkiye'deki yatırım çabaları bizim ülkemizde de aynı şekilde sürüyor. Biz de su kaynakların geliştirilmesi ile ilgili yatırımlarımızı bir an önce bitirmek istiyoruz."
Mühendisler daha sonra sulama birliği yetkilileriyle görüştü. - Batman
Son Dakika › Güncel › Hindistan'dan Sulama Yatırımlarına İlgi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?