Hızır’ın Huzurunda, Yeniden Düşünce Ve Sanat - Son Dakika
Güncel

Hızır’ın Huzurunda, Yeniden Düşünce Ve Sanat

Hızır’ın Huzurunda, Yeniden Düşünce Ve Sanat

Kül Gibi Savurmak Günahları Havaya, Nedir Hiç Düşündün Mü?

19.01.2011 21:52  Güncelleme: 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kitapları, köşe yazıları, düşünceleri ve yetkin düşünsel birikimi ile geniş bir okur kitlesinin dikkatle takip ettiği yazar, Dücane Cündioğlu, "Hızır'ın Huzurunda, Düşünce ve Sanat" üst başlığıyla ekrana gelen programın ikinci bölümünde yeniden izleyicileriyle buluşuyor. Mustafa Özkaya'nın sunduğu "Türkiye" programında Cündioğlu, "Avangard sufilik, dindarlığın bilinçaltı ve teolojinin yurdunda felsefe" üzerine derinlikli sorgulamalar yaparak, kelam, hikmet, felsefe, din, estetik ve varlık kavramlarına ilişkin düşüncelerini paylaşıyor.

"Ölümün Dört Rengi, Hz. İnsan, Hakikat ve Hurafe, Cenab-ı Aşk, Göz İzi, Keşf-i Kadim, Felsefenin Türkçesi, Bir Kur'an Şairi, Anlamın Tarihi, Düşünce Düşlenir" kitaplarının da sahibi olan Dücane Cündioğlu, insana ve hayata ilişkin olarak, "İkiye yarılmışlık. Nedir bilir misin? Bir yanda aklın. Bir yanda kalbin. Geçmişin ve geleceğin ortasında kalan zavallı bir şimdicik. Mabedden içeri attığında ne hisseder insan, söyle, hiç bilir misin? Secdeye başını koyduğunda?

Bir elinde Kur'an, bir elinde ben, tam da ortasından yarılanı? İnsanı. Hiç gördün mü? Değil meydanlarda, mescidde bile kıyam edemeyeni. Ayağı kalkmak nedir bilmeyeni. Okuyanı. Hep okuyanı. İnsanı. Kendini. Gördün mü hiç? Kül gibi savurmak günahları havaya, nedir hiç düşündün mü?" değerlendirmesini yapıyor. Türkiye, 21 Ocak Cuma 20:00'de TVNET'te.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hızır’ın Huzurunda, Yeniden Düşünce Ve Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement