Hizmet-İş ile Bitlis Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bitlis Belediyesi ile barış ve huzur içinde bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, "Tabii tüm taleplerimizin karşılanması mümkün değil" dedi.
Hizmet-İş ile Bitlis Belediyesi arasında 50 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Hizmet-İş Sendikası Genel Merkezi'nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bitlis Belediyesi çalışanları ile başkanlar asında bir köprü olduklarını ifade etti. Daha önceki yıllarda Bitlis Belediyesi'nde sıkıntılar yaşadıklarını belirten Arslan, "Eylemler oldu, ödemeler yapılmadı, emlakçı olduk. Belediye başkanları 'dükkanları ben satamıyorum, dükkanları alın satın'
dediler. İşçiler maaşlarını alamadıkları için eylem yaptılar. İşe başlamadılar, bu yeni verilmiş bir kanuni haktı. Şimdi ise ödenemeyen maaşlar, ödemeyen sosyal haklar ve eylemlerden sonra nereden nereye geldik. Bugün belediye düzlüğe çıkmış durumda. Şimdi ödemeler yapılıyor, sosyal haklar veriliyor, hizmet veriliyor" dedi.
Bitlis dışındaki diğer bölge il ve ilçe belediyelerinin Hak-İş'e karşı bir tepkisi olduğunu hatırlatan Arslan, "Bitlis bölgede bizim göz bebeğimiz. Bölgede, Belediye Başkanımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği sağlamak gibi önemli bir sorumluğu var. Bitlis Belediyesi ile barış ve huzur içinde bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Tabii tüm taleplerimizin karşılanması mümkün değil. İstemenin sınırı yok. Çatışma olmadan, barışçıl olarak anlaşma önemlidir. Bu şekilde yaşamayı hedef olarak ortaya koymalıyız.
Bu arada işçilerimizin kar ile mücadelesinden dolayı başkanımızdan kar primi vermesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise konuşmasında, göreve başlamadan önce Bitlis Belediyesi'nde çalışan tüm işçilerin maaşlarını alamaz halde olduğunu ifade etti. Esnafın işçiye borç vermediğini, hatta zekat verdiğini kaydeden Alaydın, "Göreve geldikten sonra ilk önce işçi maaşlarını almalarını sağladık. Yapılan çalışmalarla son 2 yıldır işçiler maaşını her ayın 15'inde almaya başladı. Daha önce hiçbir sosyal hak alamayan işçilerin bu hakkı maaşlarına giydirildi. Böylece Bitlis'te bir tarih yazıldı.
Bundan sonra işçilerin bir lira dahi alacağı kalmayacak" dedi.
Bitlis Belediyesi'nin gelirlerini yüzde 120 oranında arttırdığını ve özellikle bankalar olmak üzere diğer borçlarını ödemeye devam ettiğini belirten Alaydın, "Bitlis'te çocukların oynayabileceği bir parkı bile yoktu. Popülist politikalarla vatandaşa yeterli hizmet verilmemiş. 3 yıl içerisinde içme ve kanalizasyon yatırımlarını tamamlayabildik. Göreve geldiğimde bir sayfalık bir proje yoktu" şeklinde konuştu.
Bitlis'e bu yıl 10 metre 10 santimetre kar yağdığına işaret eden Alaydın, "İşçilerimizle gece gündüz çalışarak 3 günde sokaklar dahil her yeri temizledik. Büyük bir mücadele verdik. Bu yağan kar başka illerde olsa belediye başkanları koltukları bırakır, ülkeyi terk ederlerdi. Bazı belediyeler 5-10 santimetre karın altında ezildiler" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra Arslan ile Alaydın arasında 50 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Törende Arslan, Alaydın'a porselen vazo hediye etti.
İmzalanan 2 yıllık dönemi kapsayan sözleşmeye göre işçilere birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl ise yüzde 10 zam yapılacak. Buna göre, en düşük yevmiye ve ücret aylıkları net (10 yevmiye ikramiye dahil) 2 bin 461 TL'ye, ortalama yevmiye ve ücret aylık net (10 yevmiye ikramiye dahil) 2 bin 721 TL'ye ve en yüksek yevmiye ve ücret aylık net (10 yevmiye ikramiye dahil) 3 bin 736 TL'ye yükselmiş olacak. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Hizmet-İş ile Bitlis Belediyesi Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?