Hocalı Katliamı'nın Yıl Dönümüne Özel Konferans - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı'nın Yıl Dönümüne Özel Konferans

Hocalı Katliamı\'nın Yıl Dönümüne Özel Konferans

'Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü kapsamında “Azerbaycan'da Milli Uyanış Hareketi, Hüseyinzade Ali Turan Bey ve Türk Birliği Konulu” konferans, Türk Ocakları İstanbul Şubesi ve Avrasya Araştırma Enstitüsü Türk Konseyi'nin iş birliği ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

07.03.2014 15:49

'Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü kapsamında " Azerbaycan'da Milli Uyanış Hareketi, Hüseyinzade Ali Turan Bey ve Türk Birliği Konulu" konferans, Türk Ocakları İstanbul Şubesi ve Avrasya Araştırma Enstitüsü Türk Konseyi'nin iş birliği ile İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

"Türk Birliğinin Gerçekleşme İmkanı ve Şartları" konulu konferansta konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, "Hocalı Katliamı'nın ardından düzenlenen bu sempozyumun önemi çok büyük. Bu coğrafyanın insanlarını ortak kılan tarih, dil, kültürdür. Paylaşılan bu değerler millet olma yolunda bizi ayakta tutan en önemli yapı taşlarıdır" dedi. Hüseyinzade Ali Bey'in, Türk birliğine sunduğu katkıların önemine vurgu yapan İzmirli, "Kıymetli fikir, kültür adamlarımızdan biri Hüseyinzade Ali Bey'dir. Ali Bey'in şairane turancılığı onun ardından gelen bütün Türkçüler'i etkisi altına almıştır" şeklinde konuştu.

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cezmi Bayram, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Hüseyinzade Ali Bey, Türk Ocakları'nın da kuruluşuna ilham vermiştir. Onu anmak bizim için bir farzdır, biz de bu farzı yerine getiriyoruz. Buna karar verdiğimizde, aklımıza ilk gelen İstanbul Aydın Üniversitesi oldu. Üniversite yönetimine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Milletvekili Ganili Paşeyeva ise yaptığı konuşmada "Hüseyinzade Ali Bey'in 150. doğum günü, bu vesileyle buradayız. Böyle büyük şahsiyetleri bilmek gerekiyor. Onların fikirleri bugün için de geçerlidir" dedi. Paşeyava, Türk birliğine de değinerek, "Çeşitli diller içerisinde de bizim milletlerimiz var. Dünyanın her yerinde bu milletin mensubu olanlarla milli birlik içerisinde olmamız gerekir. Dini inanç ve ideolojilerin bizi ayırmaması gerekir. Türk birliği mezhep ayrımlarına karşı, milli kimlik ve beraberliğine sahip çıkmalıdır" yorumunda bulundu. Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Gismat Gozalov, "Hüseyinzade Ali Bey, Azerbaycan için ne kadar önemliyse, Türkiye için de o kadar önemlidir. Türk Ocakları'nın kurucularından olması, bunun en güzel kanıtıdır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı'nın Yıl Dönümüne Özel Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement