Hocalı Katliamının 24. Yılı Etiyopya'da Anıldı - Addis - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamının 24. Yılı Etiyopya'da Anıldı - Addis

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Anma programına katılan büyükelçiler ve misyon şefleri Fotoğraf sergisini ziyaret edenler Birleşmiş Milletler Temsilciliği'ndeki Afrika Salonunda düzenlenen anma programına katılanlar Elman Abdullayev'in konuşması Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 24 yıl önce Ermeni askerlerinin gerçekleştirdiği ve 613 kişinin hayatını kaybettiği katliam, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da anıldı.

26.02.2016 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Anma programına katılan büyükelçiler ve misyon şefleri

Fotoğraf sergisini ziyaret edenler

Birleşmiş Milletler Temsilciliği'ndeki Afrika Salonunda düzenlenen anma programına katılanlar

Elman Abdullayev'in konuşması Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 24 yıl önce Ermeni askerlerinin gerçekleştirdiği ve 613 kişinin hayatını kaybettiği katliam, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da anıldı.

Azerbaycan'ın Addis Ababa Büyükelçiliği tarafından düzenlenen anma programı, Addis Ababa'da bulunan Birleşmiş Milletler Temsilciliği'ndeki Afrika Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un yanı sıra Afrika Birliği ve bir çok ülkeden büyükelçiler ve misyon şefleri katıldı. Anma programına, Etiyopya'da yerleşik Türk, Azerbaycan ve Kazakistan vatandaşları da ilgi gösterdi.

Hocalı Katliamı'nın kurbanları için saygı duruşu ile başlayan programda Azerbaycan'ın Addis Ababa Büyükelçisi ve Afrika Birliği Temsilcisi Elman Abdullayev, Hocalı Soykırımı'nın Azerbaycan ve dünya açısından çok trajik bir durum olduğunu belirterek, Hocalı'da, Ermenilerin Türkler'e yönelik bu katliamının soykırım olduğunu söyledi.

Abdullayev, Hocalı'da o gün yaşananlar ve hayatını kaybedenler hakkında bilgiler verdi ve Hocalı Katliamı'nı soykırım olarak tanıyan ülkelere teşekkür etti.

Hocalı Katliamının 24. Yılı Etiyopya\'da Anıldı - Addis
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamının 24. Yılı Etiyopya'da Anıldı - Addis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement