Hukuk Dünyasının 'En'leri İlk Kez Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Hukuk Dünyasının 'En'leri İlk Kez Ödüllendirildi

Hukuk Dünyasının \'En\'leri İlk Kez Ödüllendirildi

– ÜNİVERSİTE öğrencileri tarafından düzenlenen 'Dava-yı Hukuk Ödülleri' ile hukuk dünyasının 'en'leri ilk kez ödüllendirildi.

03.05.2019 09:59

– ÜNİVERSİTE öğrencileri tarafından düzenlenen 'Dava-yı Hukuk Ödülleri' ile hukuk dünyasının 'en'leri ilk kez ödüllendirildi. 13 kategoride ödüllerin sahiplerini bulduğu ödül töreninde, Onur Ödülü Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye verildi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) öğrencileri tarafından düzenlenen 'Dava-yı Hukuk Ödülleri' ile hukuk dünyasının en iyi 13 ismi ödüle layık görüldü. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin 2017 yılında kanun yarışması olarak düzenledikleri 'Dava-yı Hukuk Yarışması'nın devamı olan 'Dava-yı Hukuk Ödülleri', Haliç Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Hukuk dünyasının en iyi isimleri Türkiye genelindeki hukuk fakültelerinden 500 bin öğrencinin oyuyla belirlendi.

Ödül töreninde, Onur Ödülü hukuk dünyasının kıdemli ismi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye verilirken, Ömür Boyu Hizmet Ödülü ise Prof. Dr. Selçuk Öztek'e takdim edildi.

"HUKUKUN DEVASI SEVGİDİR"

Ödülünü, FSMVÜ Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ersin Çamoğlu'ndan alan ve ödülü öğrencilerin sevgisinin temsili olarak gördüğünü dile getiren Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, "Dava-yı Hukuk projesinin mensubu gençlere çok teşekkür ediyorum. Dava-yı Hukuk ismi manalı bir isim. Bizim davamız yeryüzünde Hz. Adem'in tebliğinden itibaren başlıyor. İnsana seçim yeteneği, sevgiyi ve adaleti tesis etme görevi verilmiştir. Bu sevgi sınavı için hukuk davasını devam ettiriyoruz. Ancak dünyaya baktığımızda dava-yı hukuku kazanması gereken tarafın kazanmadığını görüyoruz. Dava-yı hukuk çoğu zaman iyilerin aleyhine sonuçlanıyor. Oysaki hukuk, insanların mutlu yaşaması için gerekli bir ilimdir. Hukukun devası sevginin adaletidir, sevginin hakimiyetidir. Bu nedenle 'Dava-yı Hukuk'a 'Deva-yı Hukuk' isminin eklenmesini de teklif ediyorum" dedi.

"PAHA BİÇİLEMEZ BİR ÖDÜL"

'Ömür Boyu Hizmet Ödülü'ne layık görülen FSMVÜ Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Selçuk Öztek, her ödülün önemli olduğunu ancak hukukçular için hukuk öğrencilerinin verdiği ödülün paha biçilemez değerde olduğunu kaydetti. FSMVÜ Hukuk Fakültesi'nin kısa sürede en çok tercih edilen hukuk fakülteleri arasında yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Öztek, öğrencileriyle gurur duyduğunu ve onların ülkemize büyük katkılarda bulunacağına yürekten inandığını dile getirdi.

Prof. Dr. Selçuk Öztek'e ödülünü veren FSMVÜ Kurucu Rektörü ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Musa Duman, gençlerin isabetli seçimlerinin onlara olan ümitlerini arttırdığını ifade etti.

'Yılın En İyi Kadın Avukatı' ödülüne layık görülen Kezban Hatemi ödülü, eşi ve meslektaşı olan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin elinden aldı. Aynı zamanda hocası olan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'den ödül almanın kendisi için çok değerli olduğunu kaydeden Kezban Hatemi, "Eşim aynı zamanda benim hocamdı. Dolayısıyla ödülü kendisinden almam benim için çok güzel düşünülmüş büyük bir sürpriz oldu" dedi.

"BU ÖDÜL BENİM İÇİN OSCAR SAYILIR"

'Yılın En Medyatik Hukukçusu' ödülünü alarak büyük alkış alan bir konuşma yapan Prof. Dr. B. Bahadır Erdem, "Hep bir Oscar heykelciği kaldırmak istemiştim. Bu ödül de Oscar sayılır çünkü her zaman ilki düşünmek, ilki başarmak hem cesaret ister hem de önemli bir başarıdır. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bunu düşünerek bir ilki başardı. Dava-yı Hukuk ekibine bu ödüle beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

'Dava-yı Hukuk Ödülleri' Kazanlar Listesi

Onur Ödülü - Prof. Dr. Hüseyin Hatemi

Ömür Boyu Hizmet Ödülü - Prof. Dr. Selçuk Öztek

Yılın En İyi Kadın Avukatı - Kezban Hatemi

Yılın En İyi Erkek Avukatı - Ahmed Pekin

Yılın En İyi Hukuk Akademisyeni - Prof. Dr. Serap Helvacı/ Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı

Yılın En İyi Hukuk Sosyal Medya Hesabı - Ergün Kazanır

Yılın En İyi Hukuk Kitabı - Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın/ Türk Hukuk Tarihi

Yılın En İyi Medyatik Hukukçusu - Prof. Dr. B. Bahadır Erdem

Yılın En İyi Hukuk Dergisi - Legal Hukuk Dergisi

Yılın En İyi Hukuk Yayınevi - Seçkin Yayınevi

Yılın En İyi Hukuk Kulübü - İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Kulübü

Yılın En Girişimci Genç Avukatı - İpek Biter Gündüz

Yılın En İyi Hukuk Projesi - Meclis Simülasyonu/ Galatasaray Üniversitesi Hukuk Kulübü

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hukuk Dünyasının 'En'leri İlk Kez Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement