Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yeni yaverinin Özel Kuvvetler'den Albay Hakan Büyükçulha olduğu öğrenildi. Albay Büyükçulha'nın Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı'nda başkan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Ankara'da görevlendirildiği bildirildi.
YAVER DARBECİ ÇIKTI
Orgeneral Akar'ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkan'ın darbeci hainlerden olduğu ortaya çıkmıştı. Türkkan, Genelkurmay'ı yıllarca gizli bir şekilde kayda aldığını itiraf etmişti.
İLK GÖREV YENİKAPI
Akar'ın yeni yaveri ilk görevini 7 Ağustos'taki Yenikapı Mitingi'nde yaptı. Albay Büyükçulha, terörle mücadelede önemli görevlerde rol almış, korkusuz bir asker olarak biliniyor. Akar'ın en yakınında görev yapacak Büyükçulha, Kıbrıs'ta Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Darbe girişiminin ardından ataması Ankara'ya yapılan Büyükçulha, bir yıl süreyle Akar'ın terörist girişimlere karşı gölgesi olacak.
Son Dakika › Güncel › Hulusi Akar'ın Yeni Yaveri Kıbrıs'tan! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.