Hünkar Çayırı Güreşleri Başlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Hünkar Çayırı Güreşleri Başlıyor

Hünkar Çayırı Güreşleri Başlıyor
15.05.2012 13:10

Geleneksel Fatih Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nin 18.'si 20 Mayıs günü tarihi Hünkar Çayırı'nda gerçekleştirilecek.

Gebze Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Fatih Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nin 18.'si 20 Mayıs Pazar günü tarihi Hünkar Çayırı'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra en kapsamlı güreş şampiyonası olarak literatürde yerini alan Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne katılacak yüzlerce pehlivan başpehlivanlık için mücadele edecek.

Baş pehlivan, baş altı, büyük orta, küçük boy, küçük orta, deste, tozkoparan, teşvik, minik 1, minik 2 ve minik 3 dallarında toplam 400 sporcunun derece er meydanında mücadele edeceği Tarihi Fatih Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne tüm Gebzeli hemşerilerini davet eden Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Yağlı güreşler, kendi kültürümüze ait geleneksel spor dalları arasında halkımızın en çok sevdiği ve rağbet ettiği, yaşatılması gereken güzel bir gelenektir. Özel mekanda; tarihimizle, kültürümüzle iç içe geçmiş olan ata sporumuzu geleceğimizin teminatı çocuklarına tanıtmanın ve sevdirmenin gayretini gösteriyoruz. Sporun ruhunda var olan centilmenlik ve mücadele dolu müsabakaları izlemek üzere Kocaelili ve Gebzeli hemşerilerimizi davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hünkar Çayırı Güreşleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement