İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser - Son Dakika
Güncel

İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser

İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, Ayvalık Müzik Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen Piyano Masterclass'ları kapsamında 12 öğrenciye ders veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Öğrencileriyle birlikte sanatseverlere müthiş bir konser verdi.

12.09.2014 16:30

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, Ayvalık Müzik Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen Piyano Masterclass'ları kapsamında 12 öğrenciye ders veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Öğrencileriyle birlikte sanatseverlere müthiş bir konser verdi.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Alibey Kültür Merkezi'inde saat 20.00'de başlayan Piyano Masterclass konserinde İdil Biret ve 12 öğrencisi sahneye çıktı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) tarafından organize edilen İdil Biret ile Piyano Masterclass çalışmalarına üniversitelerin Güzel Sanatlar Bölümlerinde eğitimini sürdüren öğrenciler ile birlikte usta piyanist Can Okan sahne aldı. Konseri, eski Devlet Bakanı Ali Bozer'in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Ayvalıklı 350 sanatsever izledi.

Konserin son bölümünde ise dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sahneye çıktı. Klasik Batı müziğinin devleri J. S. Bach ve Chopin'in eserlerini sihirli parmaklarıyla piyanonun tuşlarına can veren usta sanatçı, konserinin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

AİMA Başkanı Prof. Dr. Filiz Ali kendilerine destek veren Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas üyesi Suzan Sabancı Dinçer ile Ayvalık Belediyesi'ne teşekkür etti. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement