İhlas Koleji Öğretmenine Büyük Onur - Son Dakika
Güncel

İhlas Koleji Öğretmenine Büyük Onur

İhlas Koleji Öğretmenine Büyük Onur

Öğretmen Bestami Yazgan, Azerbaycan Kafkas Üniversitesi'nde düzenlenen Türk Halkları Çocuk Edebiyatı Uluslararası Kongresi'ne şeref konuğu olarak davet edildi.

12.10.2012 13:58  Güncelleme: 14:17

Çocuk edebiyatının Türkiye'deki önde gelen isimlerinden biri olan İhlas Koleji Edebiyat Öğretmeni Bestami Yazgan Azerbaycan Kafkas Üniversitesi'nde düzenlenen Türk Halkları Çocuk Edebiyatı Uluslararası Kongresi'ne şeref konuğu olarak davet edildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 11-12-13 Ekim tarihlerinden düzenlenecek olan kongreye şeref konuğu olarak katılacak olan Yazgan hakkında Hasan Ahmet Gökçe, Elif Konar Özkan ve Ümit Yaşar Özkan tarafından bir bildiri sunulacak. Ayrıca Yazgan kongrede katılımcılara bir konuşma yapacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan kongreye davet edilen Bestami Yazgan'ın iki kitabının da Azericeye çevrilmesi planlanıyor. Böylesine önemli bir konferansa katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Yazgan, Bakü'de önemli yazar ve şairlerle bir araya geleceklerini belirtti.

Kongrenin önemine değinen Yazgan, Türk edebiyatına ait eserlerin geliştirilmesi ve bir sonraki nesillere aktarılması için kültürler arasındaki dayanışmanın şart olduğunu ifade etti. İki eserinin Azericeye çevrileceğini de sözlerine ekleyen Yazgan, eserlerin çeşitli dillere çevrilerek dünyaya açılabileceğini ve farklı kültürlerle tanışabileceğini vurguladı.

Bestami Yazgan'ın katıldığı kongre hakkında görüşlerini bildiren İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Türkiye'de çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden biriyle aynı çatı altında çalıştıkları için çok memnun olduklarını söyledi. İhlas Koleji'nde çok değerli şair ve yazar öğretmenlerin görev aldığına dikkat çeken Koç, bu isimlerin öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynadıklarına dikkat çekti.

İlki 2008 yılından tertip edilen kongreye bu yıl 8 ülkeden bilim adamı, yazar ve şairlerin katılırken ayrıca 27 ülkeden de akademisyenler de kongreyi takip edecek.

Kongrede milli, manevi ve medeni değerlerin emanetçisi olan çocukların eğitiminde karakterlerinin oluşmasında büyük rol oynayan çocuk edebiyatının önemi vurgulanacak. Ayrıca Türk edebiyatının klasiklerinin ve çağdaş eserlerinin de tanıtılması kongrenin amaçları arasında yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Koleji Öğretmenine Büyük Onur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement