İkçü'den Dünya Lezzetlerine Bilimsel Bakış - Son Dakika
Güncel

İkçü'den Dünya Lezzetlerine Bilimsel Bakış

İkçü\'den Dünya Lezzetlerine Bilimsel Bakış

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi Uygulama Konukevi ile Uygulama Restoran ve Mutfağı törenle hizmete girdi.

11.01.2015 12:02

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi Uygulama Konukevi ile Uygulama Restoran ve Mutfağı törenle hizmete girdi.

Açılış, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir'in ev sahipliğinde yapıldı. Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato üyeleri, Daire başkanları, Şube müdürleri ve Fakülte sekreterlerinin hazır bulunduğu konuk evinin açılışının ardından Turizm Fakültesi Uygulama Restoran ve Mutfağının açılışı gerçekleştirildi.

TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ BU RESTORANDA

Açılış nedeniyle verilen yemekte konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cengiz Demir, Uygulama Restoran ve Mutfağı ile Kampusün önemli bir yeme-içme mekanına kavuştuğunu kaydederek "Sayın Rektörün destekleriyle açtığımız uygulama mutfağımızda hem öğrencilerimiz Dünya ve Türk Mutfakları hakkında teorinin yanında pratik açıdan da kültürlerini geliştirecek hem de fakültemizin Türk ve Dünya mutfaklarına kalifiye eleman yetiştirme misyonu da hayata geçmiş olacak" diye konuştu.

Açılış yemeğinde misafirlere sunulan ünlü Gurme, Şef Aşçı Mert Yoncacılar'ın ekibi tarafından hazırlanan özel yemek beğenildi.

Uygulama Konukevi konukların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlara sahip 3 odadan oluşuyor. Turizm fakültesi öğrencilerinin uygulamalarını yapacakları Konukevi aynı zamanda burada konaklamak isteyenlere hizmet edecek.

Uygulama Mutfak ve Restoranında turizm fakültesi öğrencileri uygulamalarını yaparken aynı zamanda tüm akademik ve idari personel ile öğrencilere lezzetli yemek sunulacak. 126 oturma kapasiteli restoran tam teşekküllü mutfak ve restoran ekipmanlarıyla tam teşekküllü olarak hazırlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İkçü'den Dünya Lezzetlerine Bilimsel Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement