İlim İrfan Adamı "CELAL Hoca" Ümraniye'de Anılacak - Son Dakika
Güncel

İlim İrfan Adamı "CELAL Hoca" Ümraniye'de Anılacak

İlim İrfan Adamı "CELAL Hoca" Ümraniye\'de Anılacak

Ümraniye Belediyesi, İmam hatip okullarının ve yüksek İslam Enstitülerinin kurulmasında büyük emeği bulunan, ömrünün sonuna kadar bitmeyen bir azimle İslam'a hizmet eden Celalettin Ökten'i, bilinen ismi ile Celal Hoca'yı, 5 Kasım Salı günü düzenleyeceği bir programla anacak.

02.11.2013 15:35  Güncelleme: 15:34

Ümraniye Belediyesi düzenleyeceği bir programla, 79 yıllık ömründe ilim ve irfan peşinde koşarak imam-hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için bilfiil mücadele eden, bu okullarda idarecilik ve hocalık yapan ve Milletimizin zor zamanlarında yaptığı hizmetlerle bu aziz milletin hafızasında "Celal Hoca" olarak yer alan Celalettin Ökten'i anıyor. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın ev sahipliği yaptığı programa Diyanet İşleri eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Emin Işık, Emekli İstanbul Müftüsü Selahattin Kaya, Ensar Vakfı, ÖNDER, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı Yöneticileri ve vatandaşlar katılacak.

Allah aşkı, peygamber aşkı, hizmet aşkı, vatan aşkı, millet aşkı, medeniyet aşkı, dava aşkı, ilim aşkı, toprağa tohum atma yani insan yetiştirme aşkı... Yaşadığı dönem göz önünde bulundurulduğunda, türlü imkânsızlıklar içinde Allah'ın verdiği en büyük imkân "iman" başta olmak üzere, yukarıda sayılan özellikleri, güzellikleri kendinde mezceden bir Osmanlı münevveri. Lütfu ilahiyi azimle, gayretle, ciddiyetle, cesaretle yoğuran dava adamı. Gençlik yıllarında Allah'la ahidleşen, gerçekleşmesi için yaşadığı şehri terk eden ve Allah'ın imkan vermesi durumunda ölene kadar yapacağım diyen misyon sahibi bir insan olan Celal Hoca'yı anma programı 05 Kasım 2013 Salı günü saat 19.00'da Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda yapılacak.

Celalettin Öktem Hoca'yı anlatan sergi ile başlayacak olan program sinevizyon gösterimi, Konuşmacıların hatıralarının anlatılması ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlim İrfan Adamı 'CELAL Hoca' Ümraniye'de Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement