İnatçı Protestocu Terör Eylemlerini Böldü - Son Dakika
Güncel

İnatçı Protestocu Terör Eylemlerini Böldü

İnatçı Protestocu Terör Eylemlerini Böldü

Adana'da, yaşanan terör saldırılarını protesto eden bir grup, basın açıklaması yaparken emekli bir öğretmen 'kahrolsun PKK' diye slogan atıp açıklamayı bölünce, uzaklaştırıldı.

23.08.2012 15:04  Güncelleme: 15:29

Adana'da, son günlerde yaşanan terör saldırılarını protesto eden bir grup basın açıklaması yaparken emekli bir öğretmen 'kahrolsun PKK' diye slogan atıp açıklamayı bölünce alandan uzaklaştırıldı.

İnönü Parkı'nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Gaziantep'te meydana gelen bombalı saldırıyı kınayarak, Adana halkını 1 Eylül'de düzenlenecek barış mitingine davet etti. Grup adına bir açıklama yapan Güven Boğa, bu tür saldırılarda Kürt halkının hedef gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Boğa, "1 Eylül Barış Mitingi'nin düzenleyicileri olarak, halklarımıza çağrımız, bu tür karanlık tertipler karşısında sağduyulu davranmaları, yaraların sarılması için el ele vermeleri, ülkemizde ve dışarıda süren savaş politikalarına karşı tutum almaları; barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden geri durmamalarıdır" dedi.

Boğa'nın konuşması devam ederken, açıklamanın yapıldığı alanda bulunan emekli öğretmen Yusuf Köksal, "Kahrolsun PKK" diye slogan atmaya başlayınca, polis Köksal'ı alandan uzaklaştırdı. Kısa bir süre sorgulanan Köksal, serbest bırakıldı.

Aynı yerdeki ikinci eylemde ise Türkiye Kamu-Sen Adana Şubesi, terörist saldırıları kınayıp, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attılar. Burada Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı tarafından şehitler için Haşr Suresi ve Fatiha Suresi okundu.

Burada konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, "Terörü lanetliyoruz ama teröre açılım masalı ile çanak tutanı, mecliste kucak açanı, teröristi davul zurna ile karşılayanı, meclis çatılı altında olup da PKK'lıları kardeş ilan edeni, en önemlisi de buna seyirci kalan siyasetçileri ve vatandaşları lanetliyoruz" dedi.

İlk eylemde alandan uzaklaştırılan emekli öğretmen Yusuf Köksal, Köse'nin konuşması sırasında, "Sayın başkanım Allah'ını peygamberini bilmeyen ateist gençlik yetiştirdiniz, öğretmen arkadaşların hepsi ateist gençlik yetiştirdi. Onun için bu toplumda dinsiz gençlik yetişti" diye bağırınca ikinci defa alandan polisler tarafından uzaklaştırıldı. İkinci kez ikaz edilen Köksal, serbest bırakıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnatçı Protestocu Terör Eylemlerini Böldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement