Independent Yazarı Fısk: Türkiye İslam Ve Demokrasinin En Mükemmel Karışımı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Independent Yazarı Fısk: Türkiye İslam Ve Demokrasinin En Mükemmel Karışımı

Independent Yazarı Fısk: Türkiye İslam Ve Demokrasinin En Mükemmel Karışımı
10.02.2011 12:34

Robert Fisk, Arap Dünyasındaki Gösterileri Ele Alan Bugünkü Yazısında Türkiye'yi İslam ve Demokrasinin Ortadoğu'daki En Mükemmele Yakın Karışımı" Olarak Nitelendirdi.

İngiltere?nin önde gelen gazetelerinden Independent'ın deneyimli Ortadoğu Muhabiri Robert Fisk, Arap dünyasındaki gösterileri ele alan bugünkü yazısında Türkiye?yi İslam ve demokrasinin Ortadoğu'daki en mükemmele yakın karışımı" olarak nitelendirirken Batı'nın iki yüzlü tavrını eleştirdi.

Fisk bugünkü yazısında Fransız tarihçi Daniel Linderberg'in kısa süre önce "Gerçeği itiraf etmeliyiz. Çok sayıda entelektüel, derinlerde bir yerlerde Arap halkının yaradılıştan geri olduğunu düşünüyor" sözlerinin gerçeği yansıttığını vurguladı. Geçmişte, Türkiye?de 199?lı yıllarda PKK yanlısı yaptığı haberler nedeniyle sınır dışı edilen Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Robert Fisk "Bunda yeni bir şey yok. İçten içe tüm Müslüman dünyasıyla ilgili hissettiklerimiz de böyle" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Almanya Başbakanı Angela Merkel çok kültürlülüğün işe yaramadığını söyledi. Bavyera kraliyet ailesi üyesi olduğunu söyleyen biri de kısa süre önce bana Almanya'da çok fazla Türk olduğunu, çünkü Alman toplumunun bir parçası olmayı istemediklerini söylemişti. Türkiye bugün İslam ve demokrasinin Ortadoğu'da bulabileceğiniz en mükemmele yakın karışımı. Buna karşın olan Türkiye'nin kendisi Avrupa Birliği'ne girip, Batılı uygarlığımızı paylaşmak istediğinde, umutsuzca, ne kadar ırkçı olduğuna bakmadan, Türkiye'nin tam üyeliğini önleyecek çareler arıyoruz. Bir başka deyişle, bizden uzak oldukları sürece, bizim gibi olmalarını istiyoruz."

Robert Fisk, buna karşılık, Türkiye?nin Avrupalı gibi olmak isteyip, Avrupa'yı işgal etmek istemediklerini kanıtladıklarında, başlarına bir başka Amerika'da eğitim görmüş general getirmek için elimizden geleni yaptıklarını yazdı. Independent yazarı, buna açıklık getirirken "Türk parlamentosu Amerikan birliklerinin Irak'ı Türkiye'nin güneyinden geçerek işgalini reddettiğinde, Paul Wolfowitz'in 'Generallerin buna söyleyeceği bir şey yok mu?' diye sorması gibi? diye devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Independent Yazarı Fısk: Türkiye İslam Ve Demokrasinin En Mükemmel Karışımı - Son Dakika


Advertisement