İndirimli Uçak Bileti İçin İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Güncel

İndirimli Uçak Bileti İçin İmza Kampanyası Başlattı

İndirimli Uçak Bileti İçin İmza Kampanyası Başlattı

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısı ile THY'nin indirim yapması için imza kampanyası başlatan Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse Belçika'da siyasetin içinde olduğum için sürekli vatandaşların arasında oluyorum.

16.05.2014 12:29

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısı ile THY'nin indirim yapması için imza kampanyası başlatan Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse Belçika'da siyasetin içinde olduğum için sürekli vatandaşların arasında oluyorum. Vatandaşlarımızın bu günlerde en çok bana ilettikleri şikayetler arasında, THY fiyatlarının çok yüksek olduğu yer alıyorö dedi ve THY'nin indirim yapması için başlattığı imza kampanyasına ilk imzayı kendisi attı.

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Sait Köse Vatandaşlarımız projelerimiz anlatıyoruz, onların sorunlarını dinliyoruz, Belçika'ya ait çok sorunları var, işsizlik, eğitim, parking, çöp, çevre sorunları gibi. Bunun dışında Vatandaşlarımızın, Türkiye ile alakalı en büyük sıkıntılardan biri uçak biletlerinin çok pahalı olması ve pasaport harçlarının çok pahalı olduğu. Özellikle uçak biletlerinin THY'nin pahalı olduğunu ve bunun mutlaka giderilmesinin altını çiziyorlar. Bu konuyla ilgili olarak ben bir çalışma başlattım. Türkiye'de tavan fiyat kararı alındı, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız içinde böyle bir tavan fiyat uygulaması yapılmalıdır. Bildiğimiz gibi THY'i, Dünya devi futbol kulüplerine sponsor oluyorlar. Ben inanıyorum ki bu fiyatlarda indirim yapılması gayet mümkündür. Ben bu imza kampanyasını başlatmadan önce THY'nin Brüksel müdürü ile de görüştüm ve buna çözüm getirilmesi için önerilerde bulundum. Yaz döneminde bazı uçuşların 600, 700 Euro'ya kadar çıktığını gördük, duyduk, bunun için özellikle yaz ayları döneminde THY'nin indirim yapmasını diliyorum, bunun için imza kampanyası düzenliyorum ve huzurunuzda ilk imzayı ben atıyorum, sizin de basın olarak imzanızı bekliyorum dedi. Basın toplantısına katılan yerel medya çalışanları da dilekçeyi imzalayarak destek verdiler.

Brüksel'de THY'nin özellikle yaz aylarında yüksek olan fiyatlarının indirilmesi için imza kampanyası için DHA'ya konuşan, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse 'Bildiğiniz gibi seçim dönemindeyiz ve bizler günlük kahve, çarşı, pazar geziyoruz. Vatandaşlarımızla konuştuğumuzda en büyük sorunlarından bir tanesi bu bilet fiyatları oldu. Hepsi yakınıyor, çünkü izin döneminde dört veya beş kişilik bir Ailenin Türkiye'ye gidip gelmesi çok masraflı oluyor. İnsanlarımız özellikle izin döneminde bu fiyatların düşürülmesinden yana bizden bir talepte bulundular. Bende bu konuda bir çalışma başlattım, önce facebook sayfası hazırladım ve müthiş bir talep oldu. THY'nın Brüksel müdürü ile görüştüm ve kendisinden olumlu bir sinyal aldım. Bildiğiniz gibi 24 Mayıs tarihinde başbakanımız Almanya'ya geliyor ve Almanya'ya gelmeden önce böyle bir kampanya başlattık. Topladığımız bu imzaları kendi ellerimizle Başbakanımıza iletip bu konu hakkında bir çalışma başlatılması talep edeceğiz. Yetkililer umarım bizim sesimize kulak verir ve özellikle izin döneminde bilet fiyatlarını düşürürler. Türkiye'de son günlerde bir taban fiyat belirlendi, izin döneminde 600, 700 Euro'ya bilet satılıyor, Belçika'da ve Avrupa'nın diğer şehirlerinde tavan fiyatın 400 Euro olmasını talep ediyorum dedi.

ESNAF VE VATANDAŞLARDA DESTEK VERDİ

THY'nin özellikle yaz aylarında indirim yapması için imza kampanyası başlatan Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse'ye ilk destek Türk esnaflarından geldi ve onlarda bu konudaki şikayetlerini dile getirip, imza atarak kampanya'ya katıldılar.

THY'nın Avrupa uçuşları hakkında AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk'de geçtiğimiz günlerde indirim yapılması konusunu dile getirmişti. THY'nin Avrupa'da Türklerin yaşadığı yerlere yapılan uçuşlarda indirime gitmesini isteyen bir mektubu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a iletmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İndirimli Uçak Bileti İçin İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement