İngiliz Gazetesi: ABD Türkiye'nin 'Uçuşa Yasak Bölge' Talebini Reddetti - Son Dakika
Güncel

İngiliz Gazetesi: ABD Türkiye'nin 'Uçuşa Yasak Bölge' Talebini Reddetti

İngiliz The Telegraph gazetesi, Türkiye'nin "Uçuşa yasak bölge" talebinin Obama tarafından reddedileceğini, açıklamanın yardımcısı Biden tarafından yapılacağını yazdı.

19.11.2014 10:43  Güncelleme: 12:01

Suriyeli muhalifler ile Türkiye'nin, uçuşa yasak bölge oluşturulması için yaptığı taleplerin Obama yönetimi tarafından reddedileceği iddia edildi.

İngiliz The Telegraph gazetesi, konuyla ilgili açıklamanın bu hafta sonu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından Ortadoğu gezisi sırasında yapılacağını yazdı.

ABD'NİN POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün, Halep'in rejim güçlerinin eline geçmesi halinde iki ya da üç milyon sığınmacının daha Türkiye'ye doğru yola çıkabileceğini söyledi. Ancak The Telegraph'ın haberine göre, Obama yönetiminin üst düzey yetkilileri verdikleri bir brifingde bu konuyla ilgili politikalarının değişmediği belirtti.

"BU FİKRİ DİKKATE ALMIYORUZ"

The Telegraph gazetesine konuşan Beyaz Saray'dan bir yetkili, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi, Türk hükümeti uzun bir zamandan beri uçuşa yasak bölge fikrini ortaya atıyor ve bu yeni bir fikir değil. Biz bölgede güvenliğin en iyi şekilde nasıl arttırılacağı konusunda, Türkiye-Suriye sınırında IŞİD ile savaşmak da dahil olmak üzere, Türkiye ile konuşmaya devam ediyoruz. Ancak şu anda bir uçuşa yasak bölge ya da bir tampon bölge fikrini dikkate almıyoruz."

İngiliz Gazetesi: ABD Türkiye\'nin \'Uçuşa Yasak Bölge\' Talebini Reddetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İngiliz Gazetesi: ABD Türkiye'nin 'Uçuşa Yasak Bölge' Talebini Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • evin kaya: maske dustu abd nin vampir yuzu gorundu.Abd ortadoguda butun musluman ulkeleri hallac pamuguna cevirdi.iran ve turkiye konusunda evdeki hesaplarini carsiya uyduramamanin ofkesi basarisizligin hazimsizligi bu tabi ucusa yasak bolge istemez,turkiyeyi tarumar planlari yaparken kendinden turkiyeyi koruyacak tedbirlere riza gisterirmi asagilik vampir obama gerci maymuna daha cok benziyor ahir zamanda hayvana donusenlerden biri obama 14 3 Yanıtla
  • Az kaldi: La oglum siz abd olmadan bir isi yapamazmisiniz. SINIR senin istediyin gibi at kostur seni tutan mi var. Ha kabul etmiyormu Suriyeden gelen multecileri doldur gemilere gonder abd ve avrupaya bak nasil baska otuyorlar. 8 5 Yanıtla
  • Ugur: Musa salagı yine o meşhur Türkçülük dilini konuştunuz babanız amerika ne dese o boş boş zırlama 8 4 Yanıtla
  • AMERİKALILAR: neyini alacak işi gücü yok adam işidle mi uğraşacak yahudi hristiyan planları gitsin türkiye uğraşsın zaten süriyeliler bütün iş söytörünü ağlatı iş yok güc yok türkiye sarayları yapsın insanlar işsiz gücsüz nebilim süriye işid öso elnusra falada filan 7 4 Yanıtla
  • 02 süriye RTE: vay be ne günlere kaldık adıyaman süriyeler geldi fabrikalar süriye 2 1 Yanıtla

Advertisement