Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Irak'ta Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) saldırılarında hayatını kaybedenler ve zor durumda olanlar için dua etti.
Papa, pazar günleri Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptığı Angelus Duası'nın ardından, uluslararası gündemi meşgul eden konular üzerine açıklamalarda bulundu.
Irak'taki zulüm ve dehşetin inanılmaz boyutta olduğunu, son dönemde binlerce insanın acımasız şekilde yerlerini terk etmek durumunda kaldığını, çocukların açlıktan öldüğünü belirten Papa, "Her yer, evler, tarihi kültürel miraslar yakılıp yıkılıp dağıtıldı. Bunların hepsi, insanlığı rahatsız eden şeyler. Tanrı adına nefret olmaz. Onun adına savaş olmaz" dedi.
Papa, inananları, Irak'taki kurbanlar ve zor durumda olanlar için sessizce dua etmeye çağırırken, Aziz Petrus meydanına toplananlarla dua etti.
Ruhani lider, Irak'taki gelişmelerle bölgedeki Hristiyanların durumunu yakından takip etmesi için özel temsilci olarak atadığı Kardinal Fernando Filoni'nin de yarın Irak'a hareket edeceğini açıkladı.
Gazze'deki gelişmelere değinen Papa Franciscus, ateşkesin ardından masum çocukların öldüğü savaşın kaldığı yerden devam ettiğini belirterek, bu durumun İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginliği daha da kötü hale getireceğini kaydetti ve inananlardan barış için dua etmelerini istedi.
Papa Franciscus, Batı Afrika'daki Ebola salgını kurbanlarıyla hastalığı durdurmaya çalışanlar için de dua etti.
Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini de "Rainews24" kanalına yaptığı açıklamada, Irak'ta aylardır bir dramın sürdüğünü, endişeyle bu durumu takip ettiklerini dile getirerek, sivillerin korunmasının öncelikleri olduğunu ve insani yardım için yeni koridorların açılması gerektiğini söyledi. Mogherini, Irak konusunda AB'nin harekete geçmesi gerektiğini de ifade etti. - Vatikan
Son Dakika › Güncel › Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.