İran'la Nükleer Müzakerelerde Anlaşmaya Varılması - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran'la Nükleer Müzakerelerde Anlaşmaya Varılması

İran\'la Nükleer Müzakerelerde Anlaşmaya Varılması
24.11.2013 20:00

Rusya Devlet Başkanı Putin:  "İran ile nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılması herkes için kazanç"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında, İran'ın nükleer programına ilişkin anlaşmaya varılmasının herkes için kazanç olduğunu belirtti.

Kremlin Basın Merkezi tarafından duyurulan Putin'in yazılı açıklamasında, İran'ın nükleer programı hakkında varılan anlaşmayla dünya siyasetinin en zor düğümlerinden birine çözüm bulunmasına yaklaşıldığı, anlaşmanın herkes için kazanç olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Cenevre mutabakatı, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) ve İran yönetiminin yapıcı yaklaşımları ve sıkı çalışmaları sayesinde elde edildi. Bu mutabakat,  başta Ortadoğu olmak üzere uluslararası alanlara olumlu yansıyacaktır" ifadesine yer verildi.

Putin açıklamada, ülkesinin her zaman İran nükleer sorununun diplomatik yollarla ve karşılıklı diyalogla çözülmesinden yana olduğunu belirterek "Daha önce Rusya'nın önerdiği aşama aşama ve karşılıklı hareket etme prensipleri, kabul edilen belgeye tam olarak yansıdı, ve uluslararası kabul gördü" değerlendirmesinde bulundu.

Rus lider açıklamasında, Cenevre mutabakatının uluslararası sorun ve tehditlerin herkes için, karşılıklı saygı çerçevesinde çözüm bulmasını kanıtlayan bir kazanç olduğunun altını çizdi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasındaki, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerde dün gece anlaşmaya varılmıştı. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakerelerde Anlaşmaya Varılması - Son Dakika


Advertisement