İşadamı Mehmet Emin Karamehmet: "Fenerbahçe'nin Küme Düşürülmesini İstemem" - Son Dakika
Güncel

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet: "Fenerbahçe'nin Küme Düşürülmesini İstemem"

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet: "Fenerbahçe\'nin Küme Düşürülmesini İstemem"

Bir programa katılmak için Malatya'ya gelen işadamı Mehmet Emer Karamehmet, "Fenerbahçe'nin Küme Düşürülmesini İstemem, Digiturk olarak çekilmeyi düşünmüyoruz" dedi.

10.02.2012 12:25

Bir programa katılmak için Malatya'ya gelen işadamı Mehmet Emer Karamehmet, " Fenerbahçe'nin Küme Düşürülmesini İstemem, Digiturk olarak çekilmeyi düşünmüyoruz" dedi.

İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) 48. Aylık Toplantısı'nın konuşmacı misafiri Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MİAD'ın tüm kurulları ile yoğun bir enerji sarf ederek faaliyetler ürettiğini dile getirdi. MİAD olarak Türkiye'nin 2023 hedefi 500 milyar dolar hedefini desteklediklerini belirten Akdaş, "İşadamlarımızla rekabet gücünü artıracak ve ülkemizin 2023 hedefine

başarıyla ulaşmasını sağlayacak bir vizyonu benimsedik. Yeni dönemimizde biz de Hedef 500 anlayışı ile iş dünyamıza katkı sağlayacak çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet konuşmasına başlamadan önce ilk defa Malatyalılarla birlikte olduğunu ve bundan dolayı heyecanlandığını ifade etti. Konuşmasını iki bölüme ayıran Karamehmet; birinci bölümde 2012 yılında Türkiye'deki ekonomik beklentileri, ikinci bölümde ise şahsi kanaatlerini sundu. Kısa hayat hikayesini anlattıktan sonra ise salondaki misafirlerin sorularına yanıtlayan Karamehmet, "Yaptığım en büyük hatalardan biri medya sektörüne girmek oldu. Çünkü çok

riskli bir iş olduğunu düşünüyorum. Sizin hata olarak görmediğiniz bir iş ya da kullandığınız bir kelime bir başkası için çok büyük bir hata olarak yansıtılabiliyor" dedi.

Turkcell'e ilişkin bir soru üzerine Karamehmet, "Turkcell için çok çalışıyoruz. Türkiye için büyük bir marka olduğu da bir gerçektir. Turkcell'in Türkiye dışında birçok ülkede önemli bir marka olduğunu düşünürsek, Türk markası olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Turkcell gittiği yere istihdam götürüyor, kalite götürüyor" diye konuştu.

Cari açık konusunda değinen Karamehmet, "Dış pazarlardaki potansiyeli görmeyen millet ilerleyemez. 1984 yılında Turgut Özal sayesinde dışa açılmaya başladık. Şimdi hangi ülkeye giderseniz gidin, Türkçe konuşanları, Türkleri ve oralardaki ticari ilişkileri görürsünüz. Bunlara ilave olarak cari açığımızın kapanmaya başladığını düşünürsek 2023 hedefi olan 500 milyar doları kat kat geçeriz" ifadelerini kullandı.

Karamehmet, "Lig maçlarının yayınlanabilmesi için sahibi olduğunuz Digiturk'un katıldığı ihalede sizde bizzat bulundunuz ve ihaleyi almayı başardınız. Şike olaylarından sonra çekilmeyi düşündünüz mü?" şeklindeki bir soru üzerine "İhalede benim özellikle bir katkım olmadı. Genel müdürümüz yetkisi dahilinde bu işi başarmıştır. Ben ise kendisine destek olmak adına orada bulundum. Şikede zararımız olduğu doğrudur. Ama iş dünyasında zarar ve kar olacaktır. Ama biz Digiturk olarak çekilmeyi düşünmüyoruz.

Kümeden düşme konusunun yoğunlaştığı takım olan Fenerbahçe'nin ise düşmesini istemem" dedi.

Kamu ile ilişkilerini de değinen Karamehmet, "Dedemin bana bir vasiyeti vardı. 'Sakın siyasete bulaşma' derdi. Böyle yapınca da doğal olarak yalnız kalıyorsunuz. Ben siyasete bulaşmıyorum ve taraf değilim. Ama taraf olmadığınıza inandırmanızda zor oluyor" şeklinde konuştu.

Soru cevap bölümünde katılımcıların yoğun ilgisi ve soruları ile karşılaşan Mehmet Emin Karamehmet'e gecenin anısına teşekkür plaketini MİAD adına Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ve Malatya'nın dünyaca ünlü kayısısını Tuna Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turan Tuna verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşadamı Mehmet Emin Karamehmet: 'Fenerbahçe'nin Küme Düşürülmesini İstemem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement