Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından Erzincan'da başlatılan, 'Engelsiz Havalimanı' projesi kapsamında işaret dili eğitimi gören 23 personel sertifika aldı. İşitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacı ile katıldıkları kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, "Hedefimiz hizmette engelleri aşmak" dediler.
'Engelsiz Havalimanı' projesi kapsamında sertifika alan Erzincan Havalimanı'nda geçen yıl başlatılan 'İşaret Dili' eğitimi için DHMİ, THY ve Çelebi Yer Hizmetleri personelinden oluşan 23 kursiyer 120 saat süren eğitimden geçirildi. Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Uzmanı Zeki Özcan tarafından verilen kursta, kursiyerlere temel işaret dili ile işitme engelli vatandaşlar ile nasıl diyalog kurulması gerektiği öğretildi. Yaklaşık 2.5 ay süren kursun sonunda, 23 kursiyere sertifika verildi.
İşaret Dili Uzmanı Zeki Özcan, "Kursiyerler havalimanında bir işitme engelli ile karşılaştığında rahatlıkla iletişim kurabilecek düzeyde iletişime sahip oldu. Böylece bir engel ortadan kalkmış oldu" dedi.
Kursiyerlere sertifikalarını veren ve başarı dileğinde bulunan DHMİ Meydan Müdürü Ertuğrul Atalay ise "Türkiye genelinde ilk kez Erzincan olarak 'Engelsiz Havalimanı' sertifikasını aldık. İşitme engelli yolculara bundan sonra daha güzel ve iyi hizmet verebileceğiz" diye konuştu. - Erzincan/ Merkez
Son Dakika › Güncel › 'İşaret Dili' Eğitiminde Sertifikalar Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.