IŞİD Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

IŞİD Diyarbakır'da

IŞİD Diyarbakır\'da

Halk tedirgin, ev ev, sokak sokak dağıtılan bu şeriatçı çağrılar içeren bildirileri IŞİD mi dağıtıyor. Bildirilerde sandığı gidilmemesi isteniyor.

02.06.2015 13:51

IŞİD'in Türkiye yapılanması olarak bilinen ve IŞİD'e açıktan destek veren "Tevhid Dergisi" genel seçimlere günler kala bildiri dağıtarak, yurttaşların sandığa gitmemesi çağrısı yaptı. Bildirilerde yurttaşların dini hassasiyetlerini kullanarak oy kullanmanın "Allah'a şirk koşmak" olduğu iddiasında bulunuyor. Açıklamaları ile sık sık IŞİD'e destek veren söz konusu grubun internet sitesinde ise askeri eğitime dönük bir işlev görüyor. Sitede yer alan "Düşmana suikast meselesi", "Saldırı ve savunma", "İtaat sınırları ve emire nasihat etmek", "Cihad'ın farzı" gibi başlıklar akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

IŞİD'in Türkiye yapılanması olarak bilinen ve IŞİD'e açıktan destek veren "Tevhid Dergisi" genel seçimlere günler kala bildiri dağıtarak, yurttaşların sandığa gitmemesi için çağrı yapıyor. Bildirilerde demokratik bir hak olan seçimde oy kullanmanın "Allah'a şirk koşmak" olduğu iddia edilerek, yurttaşların dini duyguları sömürülmeye çalışılıyor. Özellikle yoksul kesimin yoğun yaşadığı Bağlar İlçesi'nde dağıtılan broşürlerde şeriat vurgusu dikkat çekiyor. Broşürlerde şu ifadeler yer alıyor:

"Büyük seçimlerle karşı karşıyayız. Ya Allah'ın hükmü ve şeriatını tercih edeceğiz ya da O'nun dışındaki küfür kanunlarını destekleyeceğiz. Mühür bizim elimizde. 'Evet' diyeceğimiz hiçbir parti bize, çocuklarımıza ülkemize ve dünyaya barışı, huzuru getirmeyecek. Çünkü huzuru yalnızca ve yalnızca İslam şeriatı tesis edebilecek. Ey halkım! 7 Haziran'da 'Evet' deme hiçbir partiye. Seni yaratan, yerden ve gökten çeşit çeşit nimetlerle rızıklandıran, yerde ne varsa senin emrine amade kılan Rabbi'ne isyan etme! Hüküm/Kanun koyma Allah'a ait iken, kendi partilerini hatta ailelerini dahi idare edemeyen sözde vekillere seni yönetme, hayatını düzenleyecek (!) kanunları yapma yetkisi verme!"

Broşürün devamında ayet ve hadisler de kullanılarak yurttaşların seçme hakkını kullanmamaları aksi takdirde günaha girecekleri yönünde iddialar da dikkat çeken bir diğer konu.

Site değil, askeri eğitim portalı!

Yine internet sitesinde, hoşgörü dini İslam dininin sadece cihat ile ilgili bölümler kullanılarak, şiddet söylemleri meşru kılınıyor. Neredeyse tüm sitede sadece cihat ile ilgili söylemler göze çarparken, bazı başlıklar ise dikkat çekiyor. İnternet sitesinde yer alan bazı çarpıcı başlıklar şöyle: "Düşmana suikast meselesi", "Saldırı ve savunma", "İtaat sınırları ve emire nasihat etmek", "Cihad'ın farzı". Söz konusu başlıklar 90'lı yıllarda yaşanan kontrgerilla faaliyetlerini hatırlatırken, akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Yazı, ses ve videoların yer aldığı sitede söz konusu başlıklar örnek ve açıklamalarla anlatılıyor. Tamamen şiddet vurgusunun yer aldığı sitenin neden kapatılmadığı ise merak konusu.

Söz konusu sitede ayrıca "Çalışma yaptığınız sırada karşılaştığınız her türlü problemle alakalı şu numaradan bize ulaşabilirsiniz" uyarısı ile yazılan GSM numarası dikkat çekiyor.

Tevhid Lideri Ebu Hanzala kimdir?

14 Ocak 2014'te güvenlik güçleri, Van merkezli olarak düzenlediği İstanbul, Adana, Gaziantep, Kilis ve Kayseri'de onlarca kişiyi gözaltına aldı. Bu gözaltılarında El Kaide'nin Türkiye'deki en büyük hücrelerinin liderliğini yapan Halis Bayancuk ve eski Guantanamo hükümlüsü İbrahim Şen tutuklanmıştır. Gerçek ismi Halis Bayancuk olan ve Ebu Hanzala takma ismini kullanan kişi IŞİD'in Türkiye'deki sorumluları arasında olduğu öne sürülüyor.
Halis Bayancuk'un Hizbullah'ın kurucularından Hacı Bayancuk'un da oğlu olduğu kaydediliyor.

Bayancuk, 2008 yılında İstanbul'da ikinci sinagog baskını eylemini planlarken yakalandı, bir yıl sonra tahliye edildi. 2011 yılında 42 kişi ile birlikte bir kez daha tutuklandı. 24 Ocak 2013 tarihinde yeniden tahliye edildi. Youtube linkindeki "İstanbul'u ve Türkiye'yi fethedeceğiz inşallah" diyen kişi bizzat kendisidir. Bununla birlikte IŞİD'in gayri resmi yayın organlarında yazıları yayımlanıyor. Bir yazısında IŞİD ile diğer grupların arasındaki savaşın bir akide savaşı olduğunu bundan dolayı IŞİD'in ölene kadar arkasında olduğunu ve IŞİD'e karşı olanların muayyen olarak kafir oldukları şeklinde dikkat çekici ifadeleri bulunuyor. Söz konusu Tevhid Dergisi'nin Türkiye'deki faaliyetleri sık sık gündeme gelmesine rağmen, buna karşı hukuki bir yaptırımda bulunulmaması dikkat çekiyor.

Kobanê'yi günlerce işgal eden IŞİD, "İstanbul'u ve Türkiye'yi fethedeceğiz inşallah" gibi söylemlerde bulunmuştu. İstanbul'da sözde İslam'a davet adı altında yirmiden fazla mescidi ve binden fazla hücre ev yapılanmaları olduğu öne sürülen, İstanbul'un Güngören gibi semtlerinden şimdiye kadar 800 dolayında genci kandırıp şeriatçılarla birlikte savaşmaya Irak'a gönderildiği iddiaları da yer alıyor.

Almanya'nın önemli gazetelerinden Bild Gazetesi, MİT'in hükümete sunduğu raporda "Türkiye'de IŞİD'e ait 7 silah deposu bulunduğu" iddiasında bulunmuştu. Bu habere göre IŞİD'in Ankara, Adıyaman, Eskişehir, İzmir, Konya, Urfa ve Hatay'da IŞİD'in silah depoları var. Türkiye'ye karşı cihat çağrısı yapılırsa, saldırılar bu merkezlerden yürütüleceğini düşünülüyor.

Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel IŞİD Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • boş ver: Ne alaka ya 4 halife 0 0 Yanıtla

Advertisement