Işid'ten Temizlenen Süleyman Beg Kasabası Hayalet Şehre Döndü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Işid'ten Temizlenen Süleyman Beg Kasabası Hayalet Şehre Döndü

Işid\'ten Temizlenen Süleyman Beg Kasabası Hayalet Şehre Döndü
06.09.2014 13:32

Irak'ın Selahaddin ili Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Süleyman Beg kasabası IŞİD'ten tamamen kurtarılmasına rağmen 'Hayalet kent' durumunda.

Irak'ın Selahaddin ili Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı Süleyman Beg kasabası IŞİD'ten tamamen kurtarılmasına rağmen 'Hayalet kent' durumunda.

DHA ekibi bir hayalet şehri andıran Süleyman Beg kasabasına girdi. Harabeye çevrilen kasabanın temizlenmesiyle bölgede şimdi Türkmen gönüllü askerler ve Peşmerge güçleri bulunuyor. IŞİD üyelerinin bir binayı sözde mahkeme olarak kullandığı, militanların terk ettikleri bınayı ateşe verdikleri ifade edildi.

Peşmerge güçleri ve Türkmen gönüllülerle desteklenen Irak ordusu güçleri, IŞİD'in kuşatmasından kurtarılan Amirli kasabasından sonra ona yakın olan Süleyman Beg bölgesine girdi.  Nahiyede bulunan okul ve kamu binaları yerle bir edilmiş durumda.

Türkmen gönüllüler bölgenin tam anlamıyla temizlendiğini bildirdi. Tuzhurmatu halkına da çağrıda bulunan gönüllü Türkmenler herkesin evine dönmesini istedi. Kurtarılan bölgelerde bulunan bazı evlerin ateşe verilmesi veya yağma olayları üzerine talimat aldıklarını bildiren gönüllüler bunu yapanların cezalandırılacağını bildirdi. - Bağdat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'ten Temizlenen Süleyman Beg Kasabası Hayalet Şehre Döndü - Son Dakika


Advertisement