İşletmeciyi Öldüren Polis Memuruna 18 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

İşletmeciyi Öldüren Polis Memuruna 18 Yıl Hapis

İşletmeciyi Öldüren Polis Memuruna 18 Yıl Hapis

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, kendisini dövdüğü gerekçesiyle çay bahçesi işletmecisi 43 yaşındaki Vedat Sabuncu'yu beylik tabancasıyla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 33 yaşındaki Ömer Yılmaz bu suçtan 11 yıl 8 ay, iki kişiyi tehditten 6 yıl 4 ay olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

03.02.2015 14:42

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, kendisini dövdüğü gerekçesiyle çay bahçesi işletmecisi 43 yaşındaki Vedat Sabuncu'yu beylik tabancasıyla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru 33 yaşındaki Ömer Yılmaz bu suçtan 11 yıl 8 ay, iki kişiyi tehditten 6 yıl 4 ay olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar verilirken, duruşma salonuna alınmayan ölen Sabuncu'nun yakınları olay çıkardı.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Ömer Yılmaz, avukatı Tolga Yurdakul, ölenin eski eşi Beyhan Karakaya, çocukları Sedat Sabuncu, Abdülkadir Sabuncu ve Arzum Sabuncu ile avukatları Levent Oruç katıldı. Polis memuru Ömer Yılmaz'ın duruşmada öldürüleceği ihbarının gelmesi üzerine, polis hem içeride hem de dışarıda geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya tarafların birinci derecedeki yakınları ile tanıklar dışında kimse alınmadı. Adliyeye gelen herkes de didik didik arandı.

Cumhuriyet Savcısı İlhami Başkurt, son duruşmada, sanık polis memuru Ömer Yılmaz'ın, Vedat Sabuncu'yu 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan ömür boyu ve Beyhan Karakaya ile Ali Karakuş'ı 'silahla tehdit' suçlarından 10 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ailenin avukatı Levent Oruç da sanığa, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını, en üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

Savunmasını yapan polis memuru Ömer Yılmaz, kız arkadaşının mesire alanında bulunan masada oturduğunu, kendisinin ise ayran almaya gittiğini, giriş ücreti ve masa ücreti için kendisinden para istediklerini, vermeyince işyeri sahibi ve çalışanlarının hakaret edip saldırdığını söyledi. Gece 'Ben ne yaptım ki bana bunu yaptılar' diye düşünmeye başladığını anlatan Ömer Yılmaz, "Sabah bunları konuşmak için işyerine tekrar gittim. Vedat Sabuncu beni görünce, 'Ne işin var burada, akıllanmadın mı' diyerek sert bir dille çıkıştı. Konuşmak için geldiğimi söyledim. Beni birden ittirmeye başladı. Vedat, elini beline doğru attı. Ben de beylik silahımı çıkarttım. Vedat, 'Hadi yapsana' dedi. Diğer iki kişinin de bana doğru geleceklerinden korktum. Silahı Vedat'ın belinden aşağıya doğru ateşledim. Kaç el ateş ettim bilmiyorum. Amacım çalışma ortamımı düzeltmekti ama kendimi yaktım. Ben polis memuruyum, bu şekilde olmasını istemezdim. Son derece pişmanım" dedi.

Sanık Ömer Yılmaz'ın avukatı Tolga Yurdakul da ceza verilirken haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Heyet, duruşma salonunda bulunan ölenin eşi ve tarafların avukatı dışındakilerin dışarı çıkartılmasını istedi. Polis, tarafları dışarı çıkarttı. Hakim Cemil Uzun başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Ömer Yılmaz'a, Vedat Sabuncu'yu öldürmek suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Suçu 'haksız tahrik altında işlediği' gerekçesiyle ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 11 yıl 8 aya indirildi. Ayrıca sanığa Beyhan Karaca ve Ali Karakuş'a yönelik 'tehdit' suçundan da 6 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Polis Ömer Yılmaz'a verilen ceza toplam 18 yıl oldu.

Karar verilirken içeri alınmayan ölen Sabuncu'nun yakınları, koridoru birbirine kattı. Polis, taşkınlık yapanları güçlükle yatıştırdı. Avukat Levent Oruç kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşletmeciyi Öldüren Polis Memuruna 18 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement