Eğitim seminerine, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Belediye Meclis Üyesi Erkan Aygören, İl Afet Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, Çanakkale AFAD Jeoloji Mühendisi Ali Alkan, Çanakkale AFAD Endüstri Mühendisi Eser Küçükkarakaş, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Sağlam KOBİ Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği yetkilisi Serdar Dinler ile AFAD Temsilcileriyle diğer kurum ve işyeri temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Afet Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, "AFAD ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle tertip edilen AFAD Çanakkale KOBİ Afet Hazır İşyeri Programı hakkında bilgi vererek, "Ortalama her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanıyor" dedi.
Çabuk, Türkiye'nin sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sık sık yüz yüze kaldığını ifade etti. Bunların en önemlilerinin, su baskını, sel, cığ, heyelan, yangın olduğunu ama en önemlisinin ise deprem olduğunu sözlerine ekledi.
"Afet Bir Olayın Kendisi Değil Doğurduğu Sonuçtur."
Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan ve Çanakkale'nin Afetselliği hakkında sunum yapan AFAD Jeoloji Mühendisi Ali Alkan, Ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki levha hareketleri, Çanakkale il genelinde yer alan fay hatlarının durumu ve bugüne kadar bölgemizde gerçekleşen afetler hakkında bilgilendirme yaprak afetlerin bir olayın kendisi değil doğurduğu sonuç olduğuna dikkat çekti.
Programın ikinci kısmında Çanakkale AFAD Endüstri Mühendisi Eser Küçükkarakaş "Çanakkale Afet Müdahale Planı" sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda özellikle Çanakkale Afet Müdahale Planı ÇAMP ile ilgili detaylı bilgilere yer verilirken, bu çalışmanın yerel düzey afet planlamasının ana planı olup, yerel düzeyde hazırlanacak 26 adet hizmet grubu operasyon planının esaslarını belirlendiği ifade edildi.
Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkilisi Shoji Hasegawaafad ise "İnsan Kaynaklı Afet Risklerinin Azaltılması Konusunda Kamu ve Özel Sektör Arasındaki İletişim ve İyi Uygulamalar" başlıklı sunumunda son dönemde dünya üzerinde meydana gelen büyük doğal afetlerde nasıl hareket hareket edildiğini örnekleriyle birlikte göstererek "İyi Uygulamalar ve İyi İletişimin" afetlerin olumsuz etkilerinin azaltılmasında kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Afetlerin etkilerin azaltılmasında AFAD ve benzer kuruluşların tek başlarına her yere yetişme şanslarının olmadığını söyleyen Hasegawaafad, hane halkı başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların bir afet acil planının olması gerektiğini ve hep birlikte hareket edilmesinin, hızlı iletişim kurulmasının afetin etkilerinin azaltılmasında büyük etkisi olduğunu sözlerine ekledi.
Seminerde son olarak olarak söz alan Sağlam KOBİ Uzmanı Cihan SAĞLAM "İşletmeniz ve İşyeriniz Afete Hazır mı?"başlıklı sunumunda, afetlerin iktisadi ve toplumsal önemine değinerek, acil afet hazırlık planlarının ilk okul seviyesinden başlayarak verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Konuşmacıların sunumlarını tamamlanmasının ardından katılımcılara Çanakkale İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi verilerek seminer tamamlandı.
Son Dakika › Güncel › İşletmeniz ve İşyeriniz Afete Ne Kadar Hazır? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?