İspanya, Mısır, Tunus, Suriye ve Türkiye'den Kadınlar Boğaziçi'nde - Son Dakika
Güncel

İspanya, Mısır, Tunus, Suriye ve Türkiye'den Kadınlar Boğaziçi'nde

İspanya, Mısır, Tunus, Suriye ve Türkiye\'den Kadınlar Boğaziçi\'nde

"Antigone'un Gecesi" konseri ve Suriyeli iki blog yazarını ise ''Blogging, Edebiyat ve Akdeniz'de Kadın Mücadeleleri'' paneliyle ağırlıyor.

01.03.2016 11:22  Güncelleme: 11:26

İspanya, Tunus, Mısır, Suriye ve Türkiye'de yaşayan kadın blog yazarlarının çığlık ve taleplerini içeren kelimelerinin bestelerle seslendirileceği konser ve kadın sorunlarının tartışılacağı panel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 10 Mart Günü Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Akdeniz ülkelerinde yaşayan kadınların yaşamlarına ışık tutan bir konser projesi olan Antigone'un Gecesi, her biri besteci, düzenlemeci ve yorumcu dört kadını bir araya getiriyor ve bugün Akdeniz ülkelerinde yaşayan şair ve blog yazarı kadınlara odaklanıyor.

Farklı şehir ve müzikal kaynaklardan gelen sanatçı kadınların hikayelerinden, esinlenen Antigone'un Gecesi (La Nuit d'Antigone) Boğaziçi Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 10 Mart Perşembe günü yapılacak bir panel ve konserle sevenleriyle buluşuyor. 5 ülke kadınlarının seslerini duyurmayı amaçlayan bu sanat çalışması ile İspanya, Mısır, Tunus, Suriye ve Türkiye'deki kadınlar üretimlerini seyirci ile paylaşacak.

Sublimes Portes için Nil Deniz tarafından üretilen proje kapsamında, iki yılı aşkın bir süredir, Akdeniz ülkelerinin kadınlarının Arapça, Fransızca, İngilizce, Türkçe ve İspanyolca sözlerini tarayarak büyük bir seçki oluşturuldu.

10 Mart Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nükhet Sirman moderatörlüğünde yapılacak ''Blogging, Edebiyat ve Akdeniz'de Kadın Mücadeleleri'' başlıklı panele, Suriyeli Naïla Mansour, Tunuslu Amal Claudel ve Türkiye'den Karin Karakaşlı konuşmacı olarak katılacak ve kadınların cümleleri üzerinden kadın mücadelesine ilişkin çalışmalar paylaşılacak. Panelin hemen ardından blog yazılarından yaratılan bestelerin yer alacağı Akdeniz ezgilerini içeren bir konser ile devam edecek etkinlikte, bölgedeki kadın hareketine çağdaş bir yaklaşım getiren dört müzisyen kadın şarkıları seslendirilecek.

Konserde, İspanyol şarkıcı Sylvie Paz'ın (vokal) güçlü sesine, Fransız caz piyanisti Perrine Mansuy (piyano), Fransa-Suriye kökenli flüt sanatçısı Naissam Jalal (yan flüt ve ney) ve Berlin'den ünlü DJ İpek İpekçioğlu'nun ürettiği müzik eşlik edecek. Konsere Kardeş Türküler projesinden tanıdığımız Diler Özer de konuk olarak katılacak. Etkinlikte blog'larda yer alan güçlü sözlerden destek alan ezgiler, seyirciyi hareketlendirecek ritimler ve doğaçlamalarla süslenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İspanya, Mısır, Tunus, Suriye ve Türkiye'den Kadınlar Boğaziçi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement