Isparta'da Şehit Üstçavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Şehit Üstçavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Isparta\'da Şehit Üstçavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerden biri olan Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş, memleketi Isparta'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

20.03.2012 17:53

Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerden biri olan Astsubay Üstçavuş Mehmet Akbaş, memleketi Isparta'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında düşen helikopterde şehit olan Astsubay Üstçavuş 28 yaşındaki Mehmet Akbaş'ın cenazesi, Ankara Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'na bağlı Barış Gücü Tugay Komutanlığı'ndaki törenin ardından askeri uçakla memleketi Isparta'ya getirildi. Süleyman Demirel Havalimanı'nda askeri törenle karşılanan şehidin cenazesi buradan alınarak, Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Hazırlıkların ardından morgdan alınan şehit astsubay Akbaş'ın cenazesi, konvoy eşliğinde saat 15.00'te Hükümet Meydanı'na getirildi. Şehit Mehmet Akbaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından ambulanstan alınarak, tören alanındaki katafalka konuldu. Bu sırada meydanda bekleyen annesi Ayşe ve babası emekli astsubay Süleyman Akbaş, oğullarının tabutlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Askeri personel tarafından teselli edilen acılı anne ve baba, tören alanında kendilerine ayrılan yere götürüldü. Gözyaşı döken Akbaş ailesinin yanında askeri personel ve sağlık görevlileri sürekli bekledi.

Törene, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, şehidin yakınları ve yaklaşık 1000 kişilik kalabalık katıldı.

Kıdemli Üstçavuş Mehmet Akbaş'ın biyografisinin okunmasından sonra konuşan İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı Erkan Başkanı Piyade Albay Yaşar Aladağ, silahlı kuvvetlerin vatanın bütünlüğü, vatandaşın huzur ve güveni, dünya barışının devamı için kendilerine verilen görevi yapmaya her zaman hazır olduğunu söyledi.

Vali Memduh Oğuz ise, "Şehitler ordusuna uğurladığımız kahramanımız, ulusal bir görev ifa eden milli bir kahramandır. Barıştan yana olan bütün insanlık, 'Mehmet'e hayrandır" dedi.

Şehit Astsubay Mehmet Akbaş için ikindi vakti Hükümet Meydanı'nda İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Isparta Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerlerce katafalktan alınan şehit Akbaş'ın cenazesi, omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Top arabasındaki şehit cenazesi, ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar eşliğinde Isparta Garnizon Şehitliği'ne götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Şehit Üstçavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement