Isparta Valisi Oğuz'dan Özel Uçak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Isparta Valisi Oğuz'dan Özel Uçak Açıklaması

Isparta Valisi Oğuz\'dan Özel Uçak Açıklaması

Isparta Valisi Oğuz: "Bu, bir arkadaşınızın bir yerden bir yere giderken otomobilde sizi yanınıza alması gibi bir şey. "

03.07.2013 12:21  Güncelleme: 16:10

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Kayseri'deki bir iş yerinin açılış törenine özel uçakla gittiği iddialarına yönelik, "Bu, bir arkadaşınızın bir yerden bir yere giderken otomobilde sizi yanınıza alması gibi bir şey. Pilotlar çalışırken biz de onlarla beraber gidip gelmiş olduk" dedi.

Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamı Ferhat Uzunlulu'nun Isparta'da okul, cami ve aşevi yaptırdığını, ricası üzerine de Kayseri'deki bir iş yerinin açılış törenine katılmaya karar verdiğini söyledi.

Isparta'da özel bir şirkete ait tek motorlu eğitim uçaklarından birisinin Kayseri'ye hareket edeceğini öğrendiğini anlatan Oğuz, kendisinin de bu vesile ile söz konusu uçakla Kayseri'ye gittiğini kaydetti.

Uçak ile yolculuğun devlete bir maliyetinin olmadığını dile getiren Oğuz, "Bu ticari bir şey değil. Bu uçakta isteseniz de yolcu taşıyamazsınız. Yolcu taşımaya müsait değil. Bu, bir arkadaşınızın bir yerden bir yere giderken otomobilde sizi yanınıza alması gibi bir şey. Pilotlar çalışırken biz de onlarla beraber gidip gelmiş olduk" diye konuştu.

"Karayolu ile gitseydik devlete masraftı. Tasarruf bile oldu. Bunu böyle düşünmek lazım" diyen Oğuz, şöyle devam etti:

"Bazen insanlar abartıyor. Bunu insanların vicdanına bırakırım. Burada devlet açısından menfaat oldu. Birincisi hayırsever arkadaşımızın gönlü yapılmış oldu, ikincisi bir meslektaşımızı ziyaret ettik. Zaman israfı da olmadı. Bence bu işin eleştirilecek değil, alkışlanacak tarafı var ama söylenilenleri anlayamadım."

Oğuz, vilayetlerde bir kişinin bir yere uçakla gidemeyeceği yönünde bir durumun olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kocaeli Valiliği dönemimde polisin, sahil güvenliğin helikopteri vardı. Olağanüstü hallerde 3 helikopterimiz oluyordu. Türkiye'nin en önemli iş adamlarından birisi helikopterini 1 ay bana verdi. Ben de bunu bir ay boyunca kullandım. Bir yere bir arkadaşımızın uçağı ile gidip gelmemiz bir sorun oluşturmaz. Vilayette özel uçak da olsun. Dünyanın başka yerlerinde valilerin bu imkanları var. Bizim de olsun. Türkiye'nin her vilayetinde birer tane helikopter ve uçak olmasını ne kadar arzu ederim, dua ederim de... Böyle olsun. Varlıktan kimseye zarar gelmedi. Bizim yaptığımız iş, inşallah hayra vesile olsun da her vilayette böyle çalışmalar olsun." - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta Valisi Oğuz'dan Özel Uçak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement