İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

İsrail\'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi

Şanlıurfa ve Kilis'te cuma namazı toplanan vatandaşlar İsrail'e tepki gösterdi.

11.07.2014 16:01  Güncelleme: 15:59

Şanlıurfa ve Kilis'te bir grup, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Memur-Sen ve İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplandı. İsrail aleyhine slogan atan kalabalık, "Kudüs ümmetin kalbidir, katlim var ey ümmet neredesin" yazılı dövizler taşıdı.

Burada açıklama yapan platformun basın sözcüsü Faruk Polat, İsrail'in, uluslararası hukuk ve insani değerleri gözetmediğini belirtti.

İsrail'in kendi sonunu hazırladığını ifade eden Polat, "Hiçbir dünya ülkesi İsrail'e karşı farklı bir yaptırımda bulunmadı. Tüm insanlık şunu çok iyi bilmelidir ki Müslümanların kanayan yarası olan Filistin ve daha birçok mesele Müslümanların bizatihi kendi içerisinde halletmesi ve çözüme kavuşturması gerekir" dedi.

Polat'ın konuşmasının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kilis'teki tepkiler

Kilis'te ise bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası Tekye Camisi bahçesinde toplanan Memur-Sen üyesi kalabalık, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Bekir Şen, yaptığı açıklamada, İsrail'in insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini belirtti.

İsrail'in ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattığını ifade eden Şen, şunları kaydetti:

"İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor. Filistin halkını hukuksuz bir şekilde tutukluyor. Sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var. İsrail ramazan ayında tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına aldı. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır."

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement