İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Hamas Siyasi Büro üyesi Raşak: "İsrail, Filistinliler ve Hamas'ı yeniden savaşmaya mecbur bıraktı"

20.08.2014 12:51

Hamas, İsrail'in Filistinlileri yeniden savaşmaya mecbur bıraktığını belirtti.

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır'da yürütülen müzakerelere Filistin adına katılan heyette yer alan Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Raşak, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail, Filistinliler ve Hamas'ı yeniden savaşmaya mecbur bıraktı. Bu savaş karşısında mücadele etmek ve zafer kazanmak dışında başka bir seçeneğimiz yok" ifadelerine yer verdi.

Mısır'da İsrail ile Filistinli gruplar arasında dolaylı yürütülen ateşkes görüşmelerinin sona ermesinin ardından, Filistin heyeti ülkeden ayrılmıştı.

Dıyf'a yönelik suikast girişimi

Öte yandan İsrail İçişleri Bakanı Gideon Sa'ar ile İsrail Bilim Teknoloji ve Uzay Bakanı Yaakov Perry, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dıyf'a yönelik suikast girişimini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Sa'ar İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Dıyf, Usame bin Ladin gibi. Suikast fırsatı bulunduğunda bunun değerlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Sa'ar, Gazze'ye yönelik kara operasyonlarının durgun hale gelebileceğini belirterek, "Hedef, Hamas'ın askeri gücünü kırmak ya da Hamas'ı tamamen yok etmek" dedi.

Bilim Teknoloji ve Uzay Bakanı Perry ise İsrail'in Dıyf'a yönelik suikast girişimine işaret ederek, "Eğer bu konudaki haberler doğruysa hiç kimsenin suikast tehdidi karşısında dokunulmazlığı olmadığına dair önemli bir işarettir" ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Dıyf'ın kızı ve eşinin İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler çerçevesinde son olarak varılan 5 günlük geçici ateşkes kararı, önceki gün 24 saat daha uzatılmış ancak İsrail'in Gazze'den roket atıldığını ileri sürerek yeniden saldırılara başlaması üzerine ateşkes sona ermişti. Hamas ise İsrail'in roket iddialarını yalanlamıştı.

İsrail'in son ateşkesi bozmasından bu yana düzenlediği saldırılarda, 11 Filistinli hayatını kaybetmiş, 60'tan fazla kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement