İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ki uygulamalarına ilişkin "İsrail tarafından Mescid-i Aksa'da tatbik edilmeye çalışılan insanlık dışı uygulamalardır.

25.07.2017 18:12

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ki uygulamalarına ilişkin "İsrail tarafından Mescid-i Aksa'da tatbik edilmeye çalışılan insanlık dışı uygulamalardır." dedi.

MHP Manisa İl Başkanı Öztürk, Mescid-i Aksa'da meydana gelen olaylar ve Uygur Türklerine farklı ırklar tarafından zulüm yapıldığını belirtti.

İsrail devleti tarafından gerçekleştirilen eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirten Öztürk, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

"Dünya'nın hemen her yerinde Müslüman toplumlara karşı farklı milletler tarafından uygulanan çeşitli baskı ve şiddetlere şahitlik etmekteyiz. Bu baskı ve şiddetler arasında en güncel olanlardan birisi, İsrail tarafından Mescid-i Aksa'da tatbik edilmeye çalışılan insanlık dışı uygulamalardır. Yüzyıllardır Çin devletleri tarafından uygulanan zulüm ve baskıya, Müslüman kimliği ile öne çıkan ve İslam dünyasında ilim merkezi olma iddiasını güden Mısır devletinin ortak olması akıl ve mantıkla izah edilemeyecek derecede şaşırtıcıdır.

Doğu Türkistan'da eğitim hakları kısıtlanan Uygur Türkleri, ilim öğrenmek için diğer Müslüman ülkelerine gitmekteler ve bağımsızlık davalarını güçlendirmek adına fikri ve ilmi meziyetlerini artırmak istemektedirler. Türk Devleti ve milleti olarak soydaş ve dindaşlarımızın maruz kaldıkları bu şiddete, uluslararası platformlarda şiddetle karşı çıkmak ve dünya kamuoyunda farkındalığı artırmak zorundayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement