İsrailli Bakan Livni Londra'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrailli Bakan Livni Londra'da Protesto Edildi

İsrailli Bakan Livni Londra\'da Protesto Edildi

Yüzlerce Filistin yanlısı ve Siyonizm karşıtı, Livni'nin konuşma yaptığı otelin önünde protesto eylemi yaptı.

15.05.2014 23:39

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan İsrail Adalet Bakanı Tizipi Livni, protesto edildi.

Yüzlerce protestocu Livni'nin konuşma yaptığı otelin önünde toplandı. " Filistin'e Özgürlük", "Livni savaş suçlusudur" sloganları atan protestocular arasında Siyonizm karşıtı Yahudilerin de bulunması dikkati çekti.

Eyleme katılanlardan Haham Cohen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Siyonizme karşı her şeyi yapmalıyız. Bugün biz doğru tarafta duruyoruz, Siyonistler ise yanlış tarafta duruyor" dedi. Londra Filistin Örgütü'nden Alice isimli kişi ise "Livni'nin bugün konuşmasına izin verilmesi utanç vericidir. Livni işlediği savaş suçları dolayısıyla yargılanmalıdır" ifadesini kullandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve olaysız geçen protestoda, İsrail yanlısı bir grup da karşı gösteri düzenledi. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup " Gazze'de beyaz fosfor kullanılmadı", "Biz barış, siz terör istiyorsunuz" sloganlar attı.

İngiliz hükümeti, İsrail Adalet Bakanı Livni'ye Londra'da temaslarda bulunabilmesi ve uluslararası hukuku ihlal ile savaş suçundan tutuklanmaması için diplomatik dokunulmazlık tanımıştı.

Livni, 2008 yılında Gazze'de işlediği iddia edilen savaş suçları dolayısıyla 2009 yılında o zamanki İsrail hükümeti üyeleri hakkında İngiliz mahkemesi tarafından çıkarılan tutuklama kararının ardından Londra ziyaretini iptal etmek zorunda kalmıştı. Livni, Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinin görevde bulunduğu 2011 yılında yine çıkarılan bir dokunulmazlık ile İngiltere'yi ziyaret edebilmişti. Tzipi Livni bu akşam "Ulusal Yahudi Fonu" tarafından Londra'da düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailli Bakan Livni Londra'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement