Kavurmacı'nın Tahliye Olduğu Soruşturmanın İddianamesi Savcılığa Geri Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Kavurmacı'nın Tahliye Olduğu Soruşturmanın İddianamesi Savcılığa Geri Gönderildi

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin aralarında iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın bulunduğu 86 sanığa yönelik hazırlanan iddianame eksikler olduğu gerekçesiyle savcılığa geri gönderildi.

22.05.2017 13:38  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin üzerindeki inceleme işlemleri tamamlandı.

MAHKEME İADE ETTİ

Mahkeme heyeti, eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle iddianamenin savcılığa iadesine karar verdi. Heyet, iadesinde Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca "Kamu davasını açma görevine aykırılık" ve "Suçun sübutuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenmediği" gerekçesiyle iddianamenin iade edilmesine hükmetti. Savcılık bu aşamada iadeye itirazda bulunacak ya da eksiklikleri tamamlayarak tekrar mahkemeye gönderecek.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Ancak savcılık da mahkemenin iade kararına itirazda bulundu. Savcılık, iddianamenin delillerle yeterli şekilde irtibatlandırıldığını ve iadenin usul ve yasaya uygun olmadığını belirterek iade kararına itiraz etti. İtirazı üst mahkeme değerlendirecek.

TOPBAŞ'IN DAMADI DA SANIKLAR ARASINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, firari şüpheliler Fetullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve TBMM'yi ve Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu bazı iş adamlarının "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

KAVURMACI TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İşadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunması üzerine nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce 4 Mayıs'ta tahliyesine karar verilmişti.

MAL VARLIKLARI İÇİN TEDBİR İSTENDİ

İddianamede ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/1 ve CMK'nın ilgili maddesi kapsamında verdiği İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 18 Ağustos 2016'da onayladığı el koyma kararına göre, şüphelilere ait taşınmazların, ulaşım araçlarının, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarının, gerçek ve tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarının, kıymetli evraklarının, ortağı bulunduğu şirketlerdeki ortaklık paylarının, kiralık kasa mevcutları ve diğer mal varlığı değerleriyle şüphelilerden el konulan maddi değer taşıyan eşya ve paraların TCK'nın 54. ve 55. maddeleri uyarınca müsadere edilmesi isteniyor.

MASAK RAPOLARI DA DOSYADA

İddianamede, şüphelilerle ilgili sunulan deliller olarak da MASAK raporları, şüpheli ifadeleri, sorgu tutanakları ile "Boran", "Demir" ve "Berat" kod adlı gizli tanık anlatımları, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu sandık kayıt ve hazirun listeleri, iletişim dinleme tutanakları, tanık Yüksel Yılmaz'ın beyanları, ihbar tutanakları, kayyum olarak atanan TMSF raporları, "ByLock" raporları, Bank Asya hesap dökümleri, Digitürk cevap yazısı, il dernekler müdürlüğünce gönderilen dernek üye kayıt listeleri ve sosyal paylaşım tespitleri yer alıyor.

Kavurmacı\'nın Tahliye Olduğu Soruşturmanın İddianamesi Savcılığa Geri Gönderildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavurmacı'nın Tahliye Olduğu Soruşturmanın İddianamesi Savcılığa Geri Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement