İstanbul İftar Vakti 13 Mayıs Pazartesi: İstanbul Ramazan İmsakiyesi 2019 - Son Dakika
Güncel

İstanbul İftar Vakti 13 Mayıs Pazartesi: İstanbul Ramazan İmsakiyesi 2019

İstanbul İftar Vakti 13 Mayıs Pazartesi: İstanbul Ramazan İmsakiyesi 2019

Ramazan ayının 8. günü orucu açmak için İstanbullu vatandaşlar iftar saatini bekliyor. İftara ne kadar kaldı merak eden vatandaşlar, diyanetten İstanbul iftar vakti kaçta öğrenmeye çalışıyorlar. Peki İstanbul iftar vakti 13 Mayıs Pazartesi günü için saat kaçta? İşte İstanbul Ramazan İmsakiyesi 2019…

13.05.2019 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün Ramazan'ın sekizinci günündeyiz. Ramazan ayının 8. günü orucunu açmak için bekleyen İstanbullu vatandaşlar iftarın saat kaçta olduğunu merak ediyor. Ve İstanbul'da iftara ne kadar kaldı? sorusu oruç tutan Müslümanlar tarafından büyük merak konusu oluyor. Peki, 13 Mayıs Pazartesi günü İstanbul'da iftar vakti ne zaman? İstanbul Ramazan imsakiyesi 2019 ve oruca dair merak edilenler haberimizde.

İSTANBUL'DA İFTAR SAAT KAÇTA?

İstanbul'da bu sabah 03.57 itibariyle vatandaşlar oruçlarını tutmaya başladılar. 13 Mayıs Pazartesi gününde İstanbulluların oruçlarını açacağı iftar vakti ise 20:19

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2019

Diyanetin hazırladığı Ramazan imsakiyesi 2019 listesine haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıklayınca açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaparak bulunduğunuz şehrin imsakiyesini görebilirsiniz.

RAMAZAN NE ZAMAN BİTİYOR?

6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayan mübarek Ramazan'ın son orucu ise 3 Haziran, Pazartesi günü tutulacak.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

3 Haziran Ramazan Bayramının arefesidir. Ramazan bayramının birinci günü 4 Haziran Salı günüdür. 6 Haziran Perşembe günü ise Ramazan bayramının 3.günüdür.

İFTAR VAKTİ NEDİR?

İftar vakti, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur.

Gündüz ve gecenin teşekkül etmediği bölgelerde oruç süresi, buralara en yakın normal bölgelere göre belirlenir.

Peygamberimiz, sahuru mümkün olan son vakte denk getirmeyi teşvik ettiği gibi iftarın da vakit girer girmez yapılmasını teşvik etmiştir. Bu iki teşvikten çıkarılabilecek anlam, ibadetin mümkün olduğunca kolay hale getirilmesidir. İftar vakti girdiğinde yemeğe oturmadan namaz kılınmak isteniyorsa yine de biraz su veya bir hurma ile orucu açıp, ondan sonra namaz kılmak yerinde olur.

RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ 'HURMA'

Canlılık sağlar, kalori ve şekerden zengindir. Yüzde 80'i şekerden oluşur. Kolayca sindirilir ve emilir. Acil enerji kaynağı olarak kullanılır. Esansiyel besin öğelerinden zengindir. 6 vitamin ve 15 mineral içerir. Kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum ve potasyum bakımından zengindir. Lif doludur. Kabızlığı önlemeye yardımcı olur, sindirim sistemini düzenler. Kalp dostudur. İz miktarda yağ içerir, kolesterolsüzdür, ailenin tüm fertleri tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Günlük 2-4 porsiyon meyve tüketimi önerilmektedir. 2-3 adet hurma 1 porsiyon meyve yaklaşık 70 kaloridir. Yaptığınız tatlılara şeker eklemek yerine hurma koyabilirsiniz hem lezzetli hem de doğal şekerli olacaktır."

Son Dakika Güncel İstanbul İftar Vakti 13 Mayıs Pazartesi: İstanbul Ramazan İmsakiyesi 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement