İstanbul 13. İdare Mahkemesi, Bakırköy Belediyesinin ek hizmet binası yapılacağı gerekçesiyle Osmaniye İstiklal Spor Kulübü tesisleri hakkında aldığı yıkım kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.
Osmaniye Mahallesi'nde 1921 yılında kurulan Osmaniye İstiklal Spor Kulübünün yetkilileri, Bakırköy Belediyesi tarafından tesislerin yerine belediye ek hizmet binası yapılacağı gerekçesiyle gönderilen tahliye kararı üzerine, mahkemeye başvurdu.
Talebi değerlendiren İstanbul 7. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bakırköy Belediyesi de bu karar üzerine, tesislerdeki bazı binaların ruhsatsız olduğu için yıkılacağı yönünde yeni bir bildirimde bulundu.
Kulüp yöneticileri, bu karar üzerine de İstanbul 13. İdare Mahkemesine başvurdu.
Bildirimin ardından iş makineleri ve zabıta ekipleri, bugün Osmaniye İstiklal Spor Kulübü tesislerinin önüne gitti. Belediye ekipleri tesisin elektriklerini keserken, polis de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Tesisleri yıktırmak istemeyen sporcular ile mahalle sakinleri bir araya gelerek, tesisin girişine "95 Yıllık Çınarımıza Dokunma" pankartı astı. Gruptakiler, tesisin önündeki İsmail Araz Bulvarı'nı bir süre araç geçişine kapatarak, "İstiklal bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı.
Bu arada, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner ve belediye yetkilileri, kulüp yöneticileriyle toplantı yaptı.
Yürütmeyi durdurma kararı sevindirdi
Protesto sürerken Kulüp Başkanı Sultan Öztürk'ün İstanbul 13. İdare Mahkemesi'ne yapılan başvurunun sonuçlandığı ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söylemesi üzerine, sporcular ve mahalle sakinleri kararı sevinçle karşıladı.
Gruptakiler, daha sonra yolu trafiğe açarak, eylemlerine tesis içinde devam etti.
Sultan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulübün cumhuriyetten daha eski olduğunu belirterek, Atatürk'ün bir kulüp oyuncusunu tedavi ettirdiğini ve bir maaşını bağışladığını anlattı.
Kulübün 1996 yılından bu yana aynı yerde faaliyet gösterdiğini ifade eden Öztürk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip çıktığı kulübe, kimse dokunamaz." dedi.
Durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da bildirdiklerini söyleyen Öztürk, "Bu kulüp tarihi bir kulüptür. Genel Başkanımıza gittik, söyledik. 'Size kimse dokunamaz, burası Gazi Mustafa Kemal'in kulübüdür.' dedi. Tamam dedik, baş üstüne dedik. 1 aydan beri uyku uyuyamadım. Halka ne cevap vereceğim, kulübümüz niye gidiyor? Böyle bir şey olsun istemezdim. Devletimiz zor durumda. Şu anda OHAL var, FETÖ davası çıktı. Bir sürü sıkıntımız var. Bizim ağaçlarımız var. Gezi olayları nereden patladı? Taksim'deki 2 tane ağaçtan patladı. Peki buradaki 280 ağacı nasıl keseceksin, nasıl inşaat yapacaksın?" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep eden Öztürk, "Belediye başkanı, bizi insan gibi karşısına alsın, konuşalım, dertleşelim. Halkın huzuruna gelsin. 15 Temmuz'u durduran, bu halktır. Bu halk benim kulübümün arkasından durdukça, İstiklal Spor Kulübüne hiçbir şey olmaz. 13 bin 500 imza toplamışız, belgeleri içeride. Vatandaş 'kulübümüz yıkılamaz' diyor. 'Burası bizim evimiz, ikinci yuvamızdır.' diyor. Yıkımı durdurma kararını bir günde almasaydık, şu an konuştuğumuz yer tarih olacaktı." ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından, kulüp yöneticileri mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını belediye ve kaymakamlığa vermek üzere tesisten ayrıldı.
Mahallelilerin ve kulüp yöneticilerinin tesisteki bekleyişi sürüyor.
Son Dakika › Güncel › İstiklal Spor Kulübü Tesisleri Hakkındaki Yıkım Kararı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?