İtalyan turist 70 yaşındaki Giorgio Bozzo'nun karavanının içnde bıçaklanarak öldürülmesinin ardından cinayet şüphelisini kısa sürede yakalayan Rize Emniyet Müdürlüğü'ne, İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan teşekkür mektubu geldi.
Başkonsolos Giulia Prati imzasıyla Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'ya hitaben yazılan mektupta, İtalyan turist Giorgio Luigi Bozzo'nun ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra gösterilen titizlik ve profesyonellik için teşekkür edildi. Merhumun eşi Rita Noce ve diğer İtalyan vatandaşlara gösterilen ilgiden duyulan memnuniyetin de dile getirildiği mektupta, İstanbul'a gelen bayan Noce'nin, Rize ve Trabzon'da devlet görevlilerinden çok ilgi gördüğünü anlattığı vurgulandı, teşekkürünü iletmelerini istediği kaydedildi.
Rize Emniyet Müdürlüğü otoparkında saklanan merhum Bozzo'nun karavanının kısa süre sonra alınacağı da belirtilen mektup, "Böylesi olayların hiçbir zaman tekrarlanmamasını temenni ederken, herhangi bir konuda desteği ihtiyacınız olması durumunda İtalya Başkonsolosluğu olarak burada olduğumuzu hatırlatmak isterim" sözleriyle noktalandı.
Olay Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde meydana gelmişti. Park halindeki karavana gece üst havalandırma kapağından giren bir kişi İtalyan turist 70 yaşındaki Giorgio Bozzo'yu bıçaklayarak öldürmüş, eşi Rita Noce'yi de yaraladıktan sonra kaçmıştı. Olayın ardından araştırma başlatan polis, şüpheli 28 yaşındaki Halil K.'yı kısa sürede yakalayıp gözaltına almıştı. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılan Halil K. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Son Dakika › Güncel › İtalyan Başkonsolos, Rize Polisine Teşekkür Etti - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?