ITEF 2013 Görkemli Açılış Töreniyle Başladı - Son Dakika
Güncel

ITEF 2013 Görkemli Açılış Töreniyle Başladı

ITEF 2013 Görkemli Açılış Töreniyle Başladı

İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 30 Ekim Çarşamba günü bütün görkemiyle açılışını gerçekleştirdi.

01.11.2013 09:27

ITEF 2013 Avusturya Kültür Ofisinde Yapılan Görkemli Açılış Töreniyle Başladı : Bu Yılın Teması "Şehir ve Oyun"

Avusturya Kültür Ofisi'nin kuruluşunun 50. yılı kutlamaları kapsamında Kalem Kültür Derneği ve Kalem Ajans tarafından düzenlenen İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 30 Ekim Çarşamba günü bütün görkemiyle açılışını gerçekleştirdi.

Avusturya edebiyatının yükselmekte olan üç ismi, Andrea Winkler, Thomas Stangl ve Teresa Präauer, yanı sıra Türk edebiyatının önde gelen iki ismi Mario Levi ve Oya Baydar'da eserlerinden bölümler okudular.

Dünyanın birçok ülkesinden İTEF'e katılan yazarlar, yayıncılar ve birçok konuğuyla kapısı aralanan İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali'nin devamındaki günlerde okuyucularına unutulmaz bir edebiyat şenliği yaşatacak.

İTEF 2013-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 31 Ekim- 10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum ve Konya'da okurları en sevdikleri yazarlarla buluşturacak. Ana sponsorluğunu Vehbi Koç Vakfı'nın, ulaşım sponsorluğunu Türk Hava Yolları'nın üstlendiği İTEF'in 2013 teması "Şehir ve Oyun". Festival, beşinci yılında da okuma ve söyleşiler, sektörel buluşmalar, çocuklarla etkinlikler ve Türk edebiyatının uluslararası edebiyat çevrelerine tanıtılmasını amaçlayan edebiyat söyleşilerine ev sahipliği yapacak.

İTEF 2013 - Şehir ve Oyun İstanbul'da, çeşitli yerli ve yabancı kurumların işbirliğinde tematik yazar söyleşileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Yazarlar Okullarda programına dahil olan yabancı yazarların okul etkinlikleri, Café Amsterdam programları, edebiyat-performans geceleri, özel bir masa oyunu turnuvası, Fabisad işbirliğinde gerçekleştirilen tematik etkinlikleri, Profesyonel Buluşmalar Fellowship Programı, Dergah Yayınları işbirliğinde Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi'nde Türk edebiyatı etkinlik serisi ve daha pek çok programla takipçilerine bu yıl da unutulmaz bir edebiyat deneyimi yaşatacak. Bütün etkinlikler Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ITEF 2013 Görkemli Açılış Töreniyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement