İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Afyonkarahisar'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu - Son Dakika
Güncel

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Afyonkarahisar'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Afyonkarahisar'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında yerel siyaset ilişkisi dengesine değinerek, demokrasiyi yaşatma çağrısı yaptı.

25.02.2024 17:53  Güncelleme: 18:18

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Afyonkarahisar'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Merkez ile yerel siyaset ilişkisi dengesine değindi, 1989 yerel seçimlerini hatırlattı. O zaman Anavatan Partisi'nin gazetelere 'Bize oy vermezseniz size hizmet gelmeyecek...' anlamında ilanlar verdiğini anlatan Zorlu, "O gün sayın Erdoğan, Refah Partisi'nin Beyoğlu Belediyesi başkan adayıydı. O günlerden beri hiçbir şey değişmemiş. Bugün de milletimize böyle bir baskı, dayatmacı anlayışla bize oy vermezseniz hizmet gelmez diyorlar. Ben de diyorum ki bu ülkede demokrasinin kalmasını, yaşamasını istiyorsak gelin bu iktidarın bu anlayışına karşı yerelde onlara bir mesaj verelim, demokrasiyi yaşatalım, özgürlükleri ve nesillerimizin geleceği için umudu yeniden yeşertelim diyorum" diye konuştu.

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, çağdaş, cumhuriyet değerleri ve ilkelerine bağlı onun takipçisi bir parti olduklarına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Geçen hafta bir kendini bilmez büyük Atatürk'e karşı yine hakaret dolu hadsizliğe imza attı. Sabahında İYİ Parti Sözcüsü olarak suç duyurusunda bulundum. İYİ Parti olarak bu topraklarda siyaset yaptığımız sürece Atatürk'e de cumhuriyete de uzanan elleri kırmasını çok iyi biliriz. Bir sloganımız vardı onu engellemekten de geri durmadı bazıları. 'Cumhuriyete savaş açana da teröre alan açana da mecbur değilsin' dedik. Birileri üzerine alındı. Bugün cumhuriyetle uğraşmaya devam eden birileri hala onunla uğraşmaya devam ediyor ve birileri de şimdi yeni moda olduğu için demlenmeye devam ediyorlar.

"TÜM VATANDAŞLARIMIZA BU SEFER GÜNEŞE MÜHRÜMÜZÜ BASALIM AMPULÜN ELEKTRİĞİNİ, DEVRESİNİ KESELİM DİYORUZ"

Bugün ülkemizde yoksulluk sınırı 49-50 bin lira sınırına gelmiş. Diyoruz ki pusulada AK Parti ile İYİ Partimiz yan yana çıktı. Bir tarafta birinci sırada yazıyor ampul, ikinci sırada güneş...Biz de diyoruz ki bu sorunları bilen, gören, yaşayan tüm vatandaşlarımıza bu sefer güneşe mührümüzü basalım ampulün elektriğini, devresini keselim diyoruz.

"BUGÜN DE MİLLETİMİZE BÖYLE BİR BASKI, DAYATMACI ANLAYIŞLA BİZE OY VERMEZSENİZ HİZMET GELMEZ DİYORLAR"

Merkez ile yerel siyaset ilişkisi dengesi konusu...Bir şey hatırlattı bana 1989 yerel seçimlerinde o zaman Anavatan Partisi gazetelere ilan vermişti, orada da benzer şeyler yazıyordu; 'Bize oy vermezseniz size hizmet gelmeyecek...' diye. O gün sayın Erdoğan, Refah Partisi'nin Beyoğlu Belediyesi başkan adayıydı. O günlerden beri hiçbir şey değişmemiş. Bugün de milletimize böyle bir baskı, dayatmacı anlayışla bize oy vermezseniz hizmet gelmez diyorlar. Ben de diyorum ki bu ülkede demokrasinin kalmasını, yaşamasını istiyorsak gelin bu iktidarın bu anlayışına karşı yerelde onlara bir mesaj verelim, demokrasiyi yaşatalım, özgürlükleri ve nesillerimizin geleceği için umudu yeniden yeşertelim diyorum.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Afyonkarahisar\'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Afyonkarahisar'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement