İzmir 2 Çeşme Festivali´Nde Görkekmli Final - Son Dakika
Güncel

İzmir 2 Çeşme Festivali´Nde Görkekmli Final

İzmir 2 Çeşme Festivali´Nde Görkekmli Final

Uluslararası Şarkı Yarışması'nda Birinciliği İtalyan Sanatçı Antonino Şarkısı 'freedom' ile Kazandı.

04.07.2010 19:14

Uluslararası Şarkı Yarışması'nda birinciliği İtalyan sanatçı Antonino şarkısı ''Freedom' ile kazandı.

21'inci Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması, düzenlenen görkemli bir final ile son buldu. Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Şarkı Yarışması'nda birinciliği İtalyan sanatçı Antonino şarkısı ''Freedom' ile kazandı.

«MD-BO»Bu yıl 21'incisi düzenlenen Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması, Çeşme Anfi tiyatroda düzenlenen görkemli final gecesiyle sona erdi. Bonnie Tyler, Sertab Erener, Murat Boz, Mustafa Ceceli ve Soner Sarıkabadayı ile Eurovision 2010 beşincisi Azerbaycanlı Safura'nın sahneye çıktığı gecenin sunuculuğunu Emre Altuğ ve Çağla Şikel çifti yaptı.

Geleneksel olarak düzenlenen festivalin Çeşme Anfi Tiyatro'da gerçekleşen son gecesinde 14 ülke arasından finale kalan 4 ülkenin yarışmacıları birincilik için ter döktü. Finale kalan yarkıcılardan Sirilanka'dan Umara Sinhawansa ''My Dreams', İspanya'dan Noelia Cano ''Quisiera amarte', İtalya'dan Antonino ''Freedom' ve Romanya'dan Alina Eremia ''Say Yes, Say No' isimli şarkılarını finalde tekrar seslendirdi. Finale kalan sanatçıların ardından sırasıyla Sertab Erener, Soner Sarıkabadayı, Emre Altuğ, Mustafa Ceceli ve Murat Boz ile Eurovision 2010 beşincisi Safura sahne aldı. Festivale katılanlara sunulan müzik ziyafetinin ardından ilk üç açıklandı. Sempatik İtalyan sanatçı Antonino'nun birinciliği kazandığı yarışmada, İspanya ikinci, Srilanka üçüncü oldu.

İpi göğüsleyen İtalyan şarkıcı Antonino'nun ödülünü CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu böylesine güzel bir organizasyonu 21. kez düzenleyenlere teşekkür ederek, bunun Ege'nin, İzmir'in ve Çeşme'nin tanıtımına büyük katkısı olduğunu vurguladı. Yarışmada ikinci olan İspanya'nın ödülünü CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, üçüncülüğü kazanan Srilanka'nın ödülünü ise Festival Komitesi Başkanı gazeteci Erol Yaraş verdi. Belediye Başkanı Tütüncüoğlu ve Festival Komitesi Başkanı Erol Yaraş yaptıkları konuşmalarda bu organizasyonun önemine dikkat çekerek, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve tüm destek verenlere teşekkür etti.

Ödüllerin verilmesinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Bonnie Tyler sevilen şarkılarını seslendirerek katılımcılara müzik ziyafeti çekti. Gece'de ayrıca Litvanyalı gösteri grubu Olialia da sahne alarak, dansları ve sahne performanslarıylaá izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı ile CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da geceyi izleyenler arasında yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir 2 Çeşme Festivali´Nde Görkekmli Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement