İzmir Adliyesi'nde Özgecan Eylemi - Son Dakika
Güncel

İzmir Adliyesi'nde Özgecan Eylemi

İzmir Adliyesi\'nde Özgecan Eylemi

İzmir Adliyesi önünde toplanan kadınlar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yaptı.

16.02.2015 15:45

İzmir Adliyesi önünde toplanan kadınlar, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yaptı. Yakalarına siyah kurdele takan ve hep bir ağızdan, 'Kadın katillerine en ağır ceza verilsin', 'Hükümet istifa' sloganları atan yüzlerce kadın, cinayetlerin artık durdurulmasını istedi.

İzmir Adliyesi C-Blok önündeki eyleme Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Kadın Kolları üyeleri, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel ile çocuklarını cinayete kurban veren aileler katıldı. Ellerinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıyan yüzlerce kadın 'Kadın cinayetlerine indirim değil, ağır ceza' ve 'Hükümet istifa' diye bağırdı.

CHP İzmir Miletvekili Hülya Güven, 2012 yılında çıkarılan yasadan sonra kadın cinayetlerinin daha da arttığını söyledi. Güven şöyle konuştu:

"Özgecan, vahşi bir şekilde öldürüldü. Hükümet, daha önce öldürülen kadınların evlerine taziyeye gitmedi. Seçim yaklaşıyor diye Özgecan'ın ailesinin yanına oy toplamak için taziyeye gitti. Bunlara kanmayın. Seçim bittikten sonra yine bildiklerini yapacaklar. Artık kadın katillerine en ağır ceza verilmeli. Bu konuda hükümet biran önce harekete geçmeli."

'TBMM'YE GİTTİK AMA BİZE SÖZ BİLE VERMEDİLER'

Kızı Pınar Ünlüer'i cinayete kurban veren baba Zeki Ünlüer de duygularını şöyle dile getirdi:

"Özgecan hepimizin kızı. İçimiz yanıyor. Taziyeye giden bakanlara, siyasilere soruyorum, şimdiye kadar neredeydiler? Şimdiye kadar çok söyledik, ama kimse sesimizi duymadı. Kadın cinayetlerine ağır cezalar verilmesi ve indirim uygulanmaması talebimizi iletmek için Ankara'ya TBMM'ye gittik, ama bize söz bile vermediler."

Adliye önünde eylem yapan kadınlar daha sonra dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Adliyesi'nde Özgecan Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement