İzmir - Bakan Aydın, ``Furkan´In Resmine Dönüp Dönüp Bakıyorum'' - Son Dakika
Güncel

İzmir - Bakan Aydın, ``Furkan´In Resmine Dönüp Dönüp Bakıyorum''

İzmir - Bakan Aydın, ``Furkan´In Resmine Dönüp Dönüp Bakıyorum\'\'

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İsrail Askerlerinin 45 Santimetreden Beş Kurşun Sıktığı 19 Yaşındaki Furkan Doğan İçin 'furkan'ın Resmine Dönüp Dönüp Bakıyorum. Daha İlkbaharında, Bir Heyecanla Acı Çeken İnsanlara Maddi Gücü Olmadığı İçin Sadece Kendi Sevgisini, Gönlünü Taşıyor. Ama Hunharca Kurşunlanıyor. Peki Niye? Türkiye Böyle Zorluklarla Neden Mücadele Etmek Zorunda Kalıyor? Bunun Tarihi, Kültürel, Siyasi ve İçtimai Sebepleri Var. Türkiye Her Gün Daha Büyüyor, Zenginleşiyor ve İnsanlığa Karşı Üstüne Düşeni Yapmak İçin Çaba Sarf Ediyor. Bu Güçten, İstikrardan Rahatsız Olanlar Var' Dedi.

06.06.2010 19:22

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, İsrail askerlerinin 45 santimetreden beş kurşun sıktığı 19 yaşındaki Furkan Doğan için ''Furkan'ın resmine dönüp dönüp bakıyorum. Daha ilkbaharında, bir heyecanla acı çeken insanlara maddi gücü olmadığı için sadece kendi sevgisini, gönlünü taşıyor. Ama hunharca kurşunlanıyor. Peki niye? Türkiye böyle zorluklarla neden mücadele etmek zorunda kalıyor? Bunun tarihi, kültürel, siyasi ve içtimai sebepleri var. Türkiye her gün daha büyüyor, zenginleşiyor ve insanlığa karşı üstüne düşeni yapmak için çaba sarf ediyor. Bu güçten, istikrardan rahatsız olanlar var' dedi.

AKP İzmir İl Danışma Meclisi toplantısı Atatürk Stadı Hakemler Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Devlet Bakanı Mehmet Aydın, partisinin İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, Tuğrul Yemişçi, İbrahim Hasgür ile il ve ilçe yönetimleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, parti kurucuları ile mahalle temsilcileri katıldı. Devlet Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Aydın burada yaptığı konuşmada, İsrail askerlerinin dokuz Türk'ü katlettiği olayları nefretle kınadığını belirterek, askerlerinin 45 santimetreden beş kurşun sıktığı 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı andı. Aydın, ''Furkan'ın resmine dönüp dönüp bakıyorum. Daha ilkbaharında, bir heyecanla acı çeken insanlara maddi gücü olmadığı için sadece kendi sevgisini, gönlünü taşıyor. Ama hunharca kurşunlanıyor. Peki niye? Türkiye böyle zorluklarla neden mücadele etmek zorunda kalıyor? Bunun tarihi, kültürel, siyasi ve içtimai sebepleri var. Türkiye her gün daha büyüyor, zenginleşiyor ve insanlığa karşı üstüne düşeni yapmak için çaba sarf ediyor. Bu güçten, istikrardan rahatsız olanlar var' dedi.

''DEMOKRATIM DİYEN İNSAN MİLLETE GİTMEKTEN KORKMAZ'

Bakan Aydın, AKP iktidarının 7.5 yıldır sürekli yasa çıkardığını bunu hak ve hukuk devleti, sosyal devlet olabilmek için yaptığını belirterek, Anayasa değişikliği paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'yi anımsatarak, ''7.5 yıldır sürekli yasa çıkardık. Anayasa değişikliği yeni gündeme gelmedi ki başından beri zaten yapıyoruz. Bu da onun önemli bir devamıdır. Niye bu yasaları değiştiriyoruz, hak ve hukuk devletine geçmek için hak ve hukuk devletini sağlamlaştırmak güçlendirmek için. Bizim hayat felsefemizin merkezinde insan vardır. Hukuk devleti, O tek insanın hakkını koruyandır. Biz bugüne kadar hep devleti koruduk. Elbette devleti koruyacağız. Ama bunu insan için yapacağız. Madem kökü değişiklikler yapılıyor o zaman millete gidelim. 'Demokratım' diyen bir insan millete gitmekten korkmaz. Korkuyorsa demokrat değildir. Neyi millete götürürlerse o karar başımızın üzerindedir' dedi.

Genel seçimde AKP'nin yeniden iktidar olmasını isteyen, muhalefete yüklenen Bakan Aydın, köşe yazarı Bekir Coşkun'un ortaya attığı ''Göbeğini kaşıyan adam' tartışmalarına da gönderme yaptı. Aydın şöyle konuştu:

''Seçimde inşallah iktidar devam edecektir. İnşallah millet bu hakkı yine bize verir. Bizimle proje, plan, program üretiminde yarışsınlar. Benim milletimin takdiriyse verir. Eğer birinin yolu bana düşerse birinin bir yere atanmasına yardımcı olacaksam, ilk sorduğum soru şu: Arkadaşım sen ne iş yapıyorsun? Garson, çiftçi, doktor olabilir. Yaptığı işi iyi yaptı mı? yapmadı mı? Onunla ilgili şahidi var mı, yok mu? Muhalefet iseniz muhalefet olmanın alanı vardır. O alana sığmamanız, taşmanız lazım ki millet de size 'Bunlar gerçekten hizmet vermek istiyor' desin. Oy vermezsen, sandıktan kaçarsan millet de ona göre değerlendirme yapıyor. 1950'de 60'ta 80'de millet çalışana hakkını vermiştir. Kafasını kaşıyor, boynunu kaşıyor, midesini kaşıyor demek bu millete atılacak en büyük iftiradır. Bizim milletimiz demokrattır.'

YEMİŞÇİ'DEN ''KATİP ÇELEBİ' SAVUNMASI

AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi de, İzmir'e yapılacak devlet ünivresitesine ''Katip Çelebi' adının verilmesinin yarattığı tartışmaları hatırlatarak, ''İzmir'e dördüncü devlet üniversitesinin kurulması girişimi olumlu sonuç verdi. İlk adı ''Turgut Reis' olarak planlanmıştı. Değişiklik önergesini ben, diğer arkadaşlarımın desteğiyle verdim. 'Katip Çelebi' olmasını istedik. Anlayamadığım bir konu var. Hükümet İzmir'e diğer kentlerin yıllarca peşinden koşup yaptıramadığı üniversiteyi yapacak. Ancak ismi nedeniyle bir kaşık suda fırtına koparılıyor. Herkes bir şey söylüyor. Söylenen isimlerin hepsi olabilir ama 10 tane üniversite kurmuyoruz ki onlardan bir isim verildiğinde yine aynı çevreler 'diğer adlar niye verilmedi' diyecek. Üniversite kurulması değil ismini tartışma konusu yapıyorlar. Söylenen isimlerin hepsine saygı duyarız. Türk tarihine ve İzmir'e katkı koymuş insanlar. Katip Çelebi kim? 17'nci yüzyılda yaşamış tarih, coğrafya, ilim alanında kendini ispatlamış, uluslararası alanda eserleri olan ünlü bilim adamı. Anlamıyorum o olsaydı bu olsaydı diyorlar. Söylenen tüm isimler olabilir ama neticede devlet, üniversitenin İzmir'de açılması için karar vermiş. Nedir bu fırtına estirme operasyonu anlamadım. Partimize yükleniyorlar. Hangi üniversitenin adı halk oylamasıyla belirlendi. Biz İzmirli'ye değer vermesini biliriz. Yok 'biz sorduk İzmirli şunu bunu istiyor' diyorlar. Altına baktığında ne olduğu belli değil. 4 bin kişi tıklamış, oy vermiş' diye konuştu.

KÜSKÜNLER İÇİN HAKEM KURULU İŞ BAŞINA

AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, daha önce partide görev almış, bir yerlere aday olmuş, ancak kazanamayınca küsmüş kişilerin geri kazanılması gerektiğini belirterek, ''Bu kişilerin parti çalışmalarına katılmamalarının sorumluluğu, kusuru biz il ve ilçe başkanlarındadır. Bu arkadaşların kazanılması gerekir. 'Biz arkadaşları çağırıyoruz ama gelmiyorlar' deme kolaycılığına kaçmamalı. Bu kişiler partiye değil bizlere küsüp kırılmışlar. Sorunu sadece bizim inisiyatifimiz ve yönlendirmemizle aşamıyoruz. Bunun için tarafsız arabulucuları göreve davet ediyoruz. Bunlar da il hakem heyetidir. Tüm AKP'lileri kazanmak için bu arkadaşlarımız yarın çalışmalara başlayacaklar' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Bakan Aydın, ``Furkan´In Resmine Dönüp Dönüp Bakıyorum'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement