İzmir'e Yön Verenler Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'e Yön Verenler Ödüllerini Aldı

İzmir\'e Yön Verenler Ödüllerini Aldı

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen "İzmir'e Yön Verenler" ödülleri İzmir iş dünyasını bir araya getirdi.

16.01.2013 00:14

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen "İzmir'e Yön Verenler" ödülleri İzmir iş dünyasını bir araya getirdi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen organizasyonda ödüller, sahiplerini buldu.

Ödül töreni Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ile Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş'in ev sahipliğinde Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirildi. İzmir'e yön verenler belirlenirken "yönettiği ciro, çalışan sayısı, ihracat miktarı, büyüme hızı, sivil toplum örgütlerinde görev alması ve bölgede etkinlik" kriterleri esas alındı. Gecede, Ege Bölgesi Sanayi Odası eski Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı olan, aynı zamanda Kipa'da Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Şinasi Ertan, İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne yaptığı katkılar nedeniyle onur ödülüne layık görüldü. Vodafone'un küresel inovasyon merkezi Oksijen Ar-Ge tarafından geliştirilen ve yurt dışına ihraç edilen Vodafone Locate'i Türkiye'de ilk kez kullanan Yaşar Holding Vodafone Mobil Teknoloji Yenilikçi Uygulama Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca, orman yangınlarının önceden tespit edilerek, erken müdahalesine olanak tanıyan 'Orman Yangını Erken Uyarı Telemetri Sistemi'ni Vodafone Türkiye ile hayata geçiren Ege Orman Vakfı da Vodafone İyilik İçin Mobil Teknoloji Ödülü ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde ilk olarak söz alan Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, İzmir'in eski yıllardaki gücüne yakın zamanda kavuşmasını istediklerini söyledi. Ateş, "İzmir'de umarım yeni girişimler ortaya çıkar. Büyük işletmeler iş dünyasına katılır. İzmir eski gücüne kavuşur" dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, İzmir'in kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Timuray, "Dünyada en hızlı büyüyen 4. metropolü, Türkiye'nin öncü lokomotifi olan İzmir'in gücüne güç katmak istiyoruz. İzmir'i teknoloji merkezi olarak planladık. Gaziemir'deki merkeze 70 milyon liralık yatırım yaptık. Şimdi Menderes'te ki veri aktarım merkezine 40 milyon lira yatırım yapacağız. Sadece İzmir'de 587 kişi istihdam ediyoruz" dedi.

"SİHİRLİ DEĞNEK EXPO 2020"

Ödül töreninde söz alan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in çok eleştirilen bir kent olduğunu söyledi. Demirtaş, "İzmir uzaktan bakınca gerileme sürecinde denir. Ama buradaki 40 insanı gören İzmir'in ileriye gittiğini görür. İzmir'i dünyanın en hızlı büyüyen dördüncü metropolü ilan edildi. Umut ediyoruz ki EXPO 2020'yi alınca sihirli bir değnek değmiş gibi dünyanın en marka kenti ortaya çıkacak" dedi.

"İZMİR SIÇRAMA YAPACAK"

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir'e hiç kötümser gözle bakmadığını söyledi. Arkas, "Ben İzmir'in esas sermayesinin gençleri olduğuna inanıyorum. İnanın bana bizde 2 bine yakın insan çalışıyor. 17 memlekette çalışıyoruz. İzmir kadar aklı çevik insan bulamazsın. Hele kadınlarıyla kimse yarışamaz. İzmir'in yeni havalimanı ve yeni limanları ile sıçrama yapacaktır. Yeni yapılan Çandarlı Limanı ve taranacak Alsancak Limanı ile kentin kapağı açılmış baraj gibi suları akacaktır" dedi.

----------------- KUTU ---------------

KİMLER ÖDÜL ALDI

Gecede Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman, Batı Anadolu Grubu CEO'su Tufan Ünal, İnci Holding'in geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, Tesco Kipa CEO'su Jeff Adams, Alkim Kağıt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferit Kora, Erdoğan Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Öztüre Holding Genel Koordinatörü Nezih Öztüre, Hugo Boss Genel Müdürü Sezai Kaya, Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, Mopak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, AKG Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Öner Akgerman, Öz-Ege Tütün Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener, Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Öztürk, İzmir Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Sabri Ünlütürk, TÜRKKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Sıtkı Şükürer, Kütaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürel, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, BİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, Abalıoğlu Grubu Yönetim Üyesi Ender Abalıoğlu, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş, JTI CEO'su Bilgehan Anlaş, Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Çimentaş Grup Genel Koordinatörü Mustafa Güçlü, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Pehlivanoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, ve Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak 'İzmir'e yön verenler' ödülünü aldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'e Yön Verenler Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement