İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nünü Deprem Raporu - Son Dakika
Güncel

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nünü Deprem Raporu

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü\'nünü Deprem Raporu

Yıkan, can alan Van Depremi'nde kamu binalarının ağır hasar görmesi, risk altındaki iller arasındaki İzmir'de de öncelikle okul binalarının güvenirliliğini gündeme getirdi.

04.11.2011 11:48

Yıkan, can alan Van Depremi'nde kamu binalarının ağır hasar görmesi, risk altındaki iller arasındaki İzmir'de de öncelikle okul binalarının güvenirliliğini gündeme getirdi. Yüzbinlerce öğrencinin sorumluluğunu taşıdıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, Şu anda çürük, riskli binalarda okuyan tek öğrencimiz yok. Yeni bir depremi dünya yaşamasın ama bir sıkıntı olsa bile bizim okullarımız en son yıkılan kurumlar olur dedi.

Üye, 2007'de Deprem Yönetmeliği çıktıktan sonra 189 okulda toplam 216 bina için 'Çürükö başvurusu yapıldığını söyledi. Başvuruları okul müdürlerinin, vatandaşların yaptığını, bu başvuruları değerlendirerek hemen ilgili kurumlarca kontrol çalışmalarını başlattıklarını belirten Üye bu konudaki çalışmalarını şöyle anlattı 'Çok acı bir Van Depremi yaşadık. İzmir de deprem riskli bir kent. Yüzbinlerce çocuğumuz okullarımızda eğitim görüyor. 912'si ilköğretim, 307'si oratöğretim olmak üzere 1219 resmi okulumuz var. Deprem Yönetmeliği'nin ardından bize, 'okulumuz depreme dayanıklı değil' diye yapılan başvurular sonunda 189 okulun binaları incelemeye alındı. Bu binalarımıza ait teknik şartnameler üniversiteler, Bakanlığımız, Bayındırlık, Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince incelendi, testler yapıldı. Bu testlerden sonra 81 okulmuzun binalarının güçlendirilmesine gerek görülmedi. 1. derecede riskli bulunan 43 okulumuz boşaltıldı, kiminin binası tamamen yıkıldı yerine yenisi yapıldı, ya da güçlendirildi, eğitim öğretime açıldı. Bu okulların sorunu çözüldü. 8 okulumuz 2. öncelikli sırada yer aldı. Bunların 2012 yatırım programına alınması planlanıyor. Bunlar yıkılıp yeniden yapılacak. Hepsi boşaltıldı, eğitim öğretim yapılmıyor. 37 okulumuz ise 3. öncelik sırasında. Çok bariz sıkıntısı yok. Bunlar acil durumda olmadığı için 3. incelemeden sonra karar vereceğiz. Bu binaların yıkılma ihtimali yok, sadece birkaçında güçlendirme istenebilir. Bu binalarda da okuyan öğrenci yok. 7 okulumuzun binaları ise ihtiyaç olmadığı için yıkılacak, yerine yapılmayacak. Çünkü bu okulların öğrencisi yok, boş alan olarak bırakılacak. İhtiyaç duyulursa ileride yapılabilir. 6 okulumuzun güçlendirme inşaatları devam ediyor. Öğrencileri başka okullarda öğrenim görüyor. 7 okulumuzun güçlendirme ödeneği hazır, ruhsat aşaması tamamlanır tamamlanmaz güçlendirme başlayacak. Bu okulların öğrencileri de başka okullarda öğrenimlerini sürdürüyor.ö

VELİLER HUZURLU OLSUN

Öte yandan Üye, öğrenci velilerinin okul binalarının güvenirliliği konusunda endişelerinin olmamasını gerektiğini söyledi. üye, 'Velilerimize sözüm şu; bizim en dayanıksız okulumuz bile inanınki yüzde 90 evinizden daha dayanıklı çıkar. Şu anda çürük, riskli binalarda okuyan tek öğrencimiz yok. Yeni bir depremi İzmir de, ülkemiz de, dünyamız da yaşamasın ama bir sıkıntı olsa bile bizim okullarımız en son yıkılan kurumlar olurö dedi.

GÜÇLENDİRME YAPILAN OKULLAR

Bayraklı Zihni Üstün İlköğretim okulu

Çiğli Mehmet Hikmet Kaşerci İÖO

Urla Uzunkaya İÖO

Karşıyaka Gazi Lisesi

Konak 50. Yıl Anadolu Lisesi

Kemalpaşa İmam Hatip lisesi

YIKIM KARARI VERİLEN OKULLAR

Tire 80. Yıl

Aliağa Atatürk İÖO

Bayraklı Vali Namık Kemal Şentürk İÖO

Bornova Reşat Nuri Güntekin İÖO

Boca 30 Ağustos İÖO

Tire Anadomu Endüstri Meslek Lisesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nünü Deprem Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement