Dha SPOR-Jimnastikte 'madalya canavarı' yetiştiriyorlar
Manisa'da bir grup sporseverin katkılarıyla kömür deposundan spor salonuna dönüştürülen 300 metrekarelik alandan, büyük fedakarlıklarla yapılan düzenli çalışmalar sonrası dünya şampiyonu çıktı. Lise 2'nci sınıf öğrencileri olan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı ile Deniz Şahin ve 16 yaşındaki Mehmet Ercoş geçen hafta Bulgaristan'da düzenlenen uluslararası turnuvada 4 kategoride 4 altın madalya kazandı.
Manisa Spil Gençlik ve Spor Merkezi'nin teknik koordinatörü, aynı zamanda da Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi Gürkan Er, antrenörler Yasin Talay ve Emire Özkan ile yıllardır sporcu yetiştiriyor. Sporculara, daha önce kısıtlı olanaklar ve desteğini aldıkları kurumların salonlarında antrenmanlarını yaptıran Gürkan Er ve ekibi, 2014 yılında kömür deposuyken, bir grup sporsever tarafından spor salonuna dönüştürülen 300 metrekarelik alana taşındı.
ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE MEYVESİNİ VERDİ
Buradaki çalışmalar ise kısa sürede meyvesini verdi. Gürkan Er ve ekibinin profesyonel olarak yarışmalara katılan 40'a yakın sporcusundan bazıları, geçen yıl Avrupa Şampiyonalarında finale kaldı. Bu sporculardan Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan Ayşe Begüm Onbaşı geçen Haziran Güney Kore'de düzenlenen 14'üncü Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15- 17 yaş tek bayanlar kategorisinde dünya birincisi olarak altın madalya kazandı. Aynı yarışmada Onbaşı, Özel Türk Koleji öğrencisi Mehmet Ercoş ve Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi öğrencisi Deniz Şahin'in oluşturduğu takım triolar kategorisinde dünya ikincisi oldu. 3 milli sporcu, son olarak geçen hafta Bulgaristan'da düzenlenen şampiyonada, 4 kategoride 4 altın madalya kazandı.
'MADDİ ANLAMDA EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZ AİLELER'
Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, CBÜ Kültür ve Spor Kulübü'nden destek aldıklarını kaydeden milli antrenör Gürkan Er, en büyük destekçilerinin ise sporcuların aileleri olduğunu söyledi. Aerobik cimnastikte sporcunun figürlerinin yanı sıra, makyajından mimiklerine, kullandığı ayakkabısından mayosuna kadar bir çok önemli etkenin olduğuna dikkat çeken Er, özel olarak tasarlanan ayakkabı, mayo ve yine özel hazırlanan müziklerin ücretlerinin genellikle aileler tarafından karşılandığını söyledi. Başarı öykülerinin 2008 yılına dayandığını belirten Er şunları anlattı
Uluslararası arenada ilk madalyamızı 2008 yılında almaya başladık. Hedefimizi dünya ve Avrupa arenasına çevirdiğimiz nokta ise 2013 yılının başları oldu. Serüvenimiz 2013 yılında Fransa'daki şampiyonada çiftler kategorisinde ilk altın madalyayı kazanmayla start aldı. Bugüne kadar; 2014 yılında Meksika'daki dünya şampiyonasında dünya üçüncülüğü, 2015 yılındaki Avrupa şampiyonalarında final kalan sporcularımız derken en sonunda 2016 yılı bizim çalışmalarımızın zirve yaptığı hedeflerimizi tutturmayı başardığımız yıl oldu. Güney Kore'deki dünya şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve ülkeler sıralamasında da üçüncü sırayla başlayan bir pozisyonu elde ettik. Okul olimpiyatlarında da sporcularımızın şampiyonlukları var. En son katıldığımız Bulgaristan'daki şampiyonada da 4 altın madalyayla ülkemize dönmeyi başardık.
HAYALİ CUMHURBAŞKANI İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK
Spor hayatının Akhisar Belediyesi'nin açtığı kurs sayesinde başladığını belirten dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı 8 yıldır da aerobik jimnastik yaptığını dile getirdi. 5 yaşından beri sporla ilgilendiğini kaydeden Onbaşı hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşmek olduğunu belirterek şöyle dedi
Okul Olimpiyatları'na katılmadan önce Cumhurbaşkanımız aradı tebrik etti, başarılarımızın devamını diledi. Henüz yüz yüze görüşmemiz olmadı, bunun olmasını çok isterim. Kendisi bizi motive edici güzel şeyler söylüyor, eğer yüz yüze görüşürsek çok daha mutlu olurum.
BOŞ VAKİTLERİMDE BİLE SALONA GELİYORUM
Ailesi ve arkadaşlarının her zaman desteğini gördüğünün altını çizen Mehmet Ercoş ise şöyle konuştu
Yaklaşık 12 yıldır aerobik cimnastik sporunun içindeyim. Küçüklüğümden beri bu sporun içinde olduğum için çalışmalar yorucu olmuyor. Ailem ve arkadaşlarım her zaman destek oldu. Hedeflerim var, onları gerçekleştirmem için çalışmam ve hayatımın içinde olması gerekiyor. Bu spor benim için çok büyük bir tutku. Boş vakitlerimde bile salona geliyorum.
'HAYATIMIN BİR PARÇASI'
Beden eğitimi öğretmenin tavsiyesi üzerine başladığı aerobik cimnastiği 8 yaşından bu yana bir an olsun bırakmadığını belirten Deniz Şahin ise, Jimnastik benim için yalnızca bir spor değil, çünkü çok uzun süredir yapıyorum ve artık hayatımın bir parçası haline geldi. Mesleki açıdan bir karar vermedim ama, sporda olabildiğince ileriye gitmek ve ülkeme başarılar getirmek istiyorum dedi.
Son Dakika › Güncel › Jimnastikte 'Madalya Canavarı' Yetiştiriyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?