Kaçakları Denizde Ölüme Bırakan Bodrumlu Carlos - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Kaçakları Denizde Ölüme Bırakan Bodrumlu Carlos

Kaçakları Denizde Ölüme Bırakan Bodrumlu Carlos
26.11.2007 01:36

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Jandarma Ekipleri, Geçen Perşembe Günü Didim Taşburun'dan Tekneye Bindirilerek Yola Çıkarılan ve "Yunanistan'a Geldiniz" Denilerek Yalıkavak Kıyılarına Bırakılan Filistin, Moritanya ve Irak Uyruklu 35 Kaçağı Yakaladı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde jandarma ekipleri, geçen perşembe günü Didim Taşburun’dan tekneye bindirilerek yola çıkarılan ve "Yunanistan’a geldiniz" denilerek Yalıkavak kıyılarına bırakılan Filistin, Moritanya ve Irak uyruklu 35 kaçağı yakaladı.

Kaçakların verdiği bilgi üzerine, Yalıkavak’ta organizatörler İranlı Feyyaz Horasanlı ve Zülfikar Ayyıldız saklandıkları pansiyonda yakalandı. Çetenin ele başının, dört ay önce hapisten çıkan "Carlos Reis" lakaplı Metin Duman olduğu belirlendi.

Yakalanan zanlılardan Zülfikar Ayyıldız, Metin Duman’ın son 1 yılda yaklaşık 800 kaçaktan paralarını almasına rağmen, Yunanistan yerine Bodrum sahillerine, Türkiye adalarına bazen de denizin ortasında kayıklar içinde bıraktığını ileri sürdü. Ayyıldız, Metin Duman hakkında şunları anlattı:

"Reis sık sık kılık değiştirir, bazen biz de gördüğümüzde tanıyamayız. Bazen kaçakları Yunanistan diye Türkiye’ye bırakır. Kişi başına ikişer bin dolar para aldığı onlarca kaçağı da denizin ortasında eski balıkçı kayıkları içinde ölüme terk ediyor. Yunanistan’da kaçak organizatörlerine verilen cezalar çok artınca bu yola başvuruyor." Jandarma Metin Duman’ı arıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçakları Denizde Ölüme Bırakan Bodrumlu Carlos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement