Kadını Kasten Yaralayan Sanıklara 3'er Bin TL Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Kadını Kasten Yaralayan Sanıklara 3'er Bin TL Para Cezası

Kadını Kasten Yaralayan Sanıklara 3\'er Bin TL Para Cezası

İzmir'in Alsancak semtinde, 4 yıl önce barda garsonluk yapmayı kabul etmeyen 27 yaşındaki E.Ç.'yi dövüp tehdit ettikleri suçlamasıyla haklarında 8- 21 yıl hapis cezaları istemiyle dava açılan 1'i kadın 3 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.

15.02.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Alsancak semtinde, 4 yıl önce barda garsonluk yapmayı kabul etmeyen 27 yaşındaki E.Ç.'yi dövüp tehdit ettikleri suçlamasıyla haklarında 8- 21 yıl hapis cezaları istemiyle dava açılan 1'i kadın 3 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, 41 yaşındaki Medeni G., 34 yaşındaki Hakan G. ve Funda D.'nin, E.Ç.'ye yönelik 'Cinsel saldırı, hakaret ve özgürlüğü kısıtlama' suçlarından beraat ettirdi. Medeni G. ve Hakan G.'ye, genç kadına karşı 'kasten yaralama' suçundan 3'er bin TL adli para cezası verildi. E.Ç., karara tepki gösterdi.

Dava konusu olay, 2011 yılı Eylül ayında Alsancak Ali Çetinkaya Bulvarı'ndaki bir binada meydana geldi. Eşinden ayrıldıktan sonra oğlu, 6 yaşındaki annesinin yanında kalmaya başlayan E.Ç., liseden bu yana tanıdığı kız arkadaşı Funda D.'nin daveti üzerine Alsancak semtindeki arkadaşının çalıştığı bara gitti. Burada kız arkadaşı ile eğlenen E.Ç.'nin yanına gelen bar sahibi Medeni G., güzel bir kadın olduğunu belirterek yanında garson olarak çalışmasını teklifte bulundu. Teklifi kabul etmeyen E.Ç.'ye iddiaya göre tuzak kuran kız arkadaşı ve bar sahibi, kendilerine ait eve götürdü. Kısa süre sonra içeriye giren bar sahibi Medeni G., Hakan G. ve Funda D.'nin gözleri önünde, E.Ç.'yi dövdü. Sabaha kadar zorla alıkonulan genç kadın, daha sonra kurtulup hastaneye gitti.

E.Ç.'nin, şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, 3 sanığın ifadelerini alıp serbest bıraktı. 3 sanık hakkında İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cinsel saldırı, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve hakaret' suçlarından 8- 21 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakim görevsizlik kararı verip, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'inci celsesi yapılan davada karar açıklandı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Medeni G., Hakan G. ve avukatları Aytül Doğan, Hasan Özcan, Kurtuluş Kanat ile mağdur E.Ç. ile avukatı Ayşe Ayaz katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen 'Mağdurun olaydan dolayı ruh ve beden sağlığının etkilendiği'ne dair raporu okudu. E.Ç.'nin avukatı Ayşe Ayaz, "Müvekkilim bu olaydan dolayı uzun süredir psikolojik tedavi görmektedir. 3 sanık, müvekkilimin özgürlüğünü cinsel amaçlı kısıtlamıştır. Sanıklar ortak hareket edip, müvekkilimin gözünü korkutup, barda çalışmaya zorlamıştır. Bunun için de cinsel saldırı dahil dosyaya yansıyan diğer eylemleri icra etmişlerdir. Sanıkların istenilen maddelerden cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Barın işletmecisi Medeni G., o gece barda oturup içki içtiklerini anlatırken, "Yanlarına hiç gitmedim. Bir ara E., tabureden düştü. Evde içki içmeye devam ettik. E.Ç., evde bana hakaret etti. Ertesi gün kalkıp, hep birlikte kahvaltı yaptık. E., benden yaptıkları için özür diledi" dedi. Hakan G. de aynı yönde ifade verdi.

Duruşma savcısı Fatih Genç, esas hakkındaki görüşünde her 3 sanığın kendilerine yöneltilen 'Hakaret, mala zarar verme, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işlediklerine dair, müştekinin soyut iddiasından başka yeterli kesin, somut, inandırıcı delil elde edilmediğinden bu suçlardan beraatlerini istedi. Savcı Genç, sanık Funda D.'nin 'Kasten yaralama' suçundan da beraatini, Medeni G. ve Hakan G.'nin 'Haksız tahrik altında kasten yaralama' suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz başkanlığındaki mahkeme heyeti, savcının esas hakkındaki görüşü doğrultusunda karar verip davayı bitirdi. Sanıklar Medeni G. ve Hakan G.'ye, 'Kasten yaralama' suçundan 3'er lira adli para cezasına çarptırıldı. Ceza ertelenmezken, sanıkların bunu 8 eşit taksitle ödemeleri kararlaştırıldı.

Mağdur E.Ç., 4 yıldan bu yana acı çektiğini, adaletin yerini bulmadığını söyledi. E.Ç., "Her şey ortada, kanıtlar var. Raporda da sağlığımın bozulduğu belli. Ama verilen ceza, kasten yaralamadan. Böyle bir ceza çıkmasını hiç beklemiyordum. Hala korkuyorum. Orada beni öldürebilirlerdi de. Türkiye'de her gün kadınlar öldürülüyor. Yasalar hep sanık için çıkartılmış. Mağdur olduğum halde ben cezalandırıldım" dedi.

Avukat Ayşe Ayaz da sanıkların diğer suçlardan da cezalandırılması gerektiğini belirterek, bu nedenle kararın temyizi başvuracaklarını, ayrıca tazminat davası da açacaklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadını Kasten Yaralayan Sanıklara 3'er Bin TL Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement