Gümüşhane-Trabzon sınırındaki 1800 rakımlı Kadırga Yaylası'ndaki üstü açık camide vatandaşlar cuma namazını eda etti.
Trabzon, Giresun ve Gümüşhane'den yaylalara göç eden yöre sakinleri, Fatih Sultan Mehmet'in de namaz kıldığı rivayet edilen Kadırga Yaylası Açık Camisi'nde yoğunluk oluşturdu.

Camide namaz kılan Muhammet Akgün, üstü açık camiyi merak ettiği için Giresun'dan geldiğini söyledi.

Samet Karataş ise üstü açık camiyi sosyal medyada gördüğünü anlatarak, "Caminin Kadırga Yaylası'nda olduğunu ve namaz kılındığını biliyorduk. Giresun'dan buraya cuma namazını kılmaya geldik. Hava çok güzel ve burası kalabalık." diye konuştu.

Akgün, cemaatle cuma namazını kıldıklarını belirterek, "Muhteşem bir görüntü var. Allah namazımızı kabul etsin." dedi.

Yazılı kaynaklara göre, bölgeyi 1461 yılında Osmanlı topraklarına katan Fatih Sultan Mehmet, bir arkadaşının mezarını ziyaret etmek amacıyla Kadırga Yaylası'na gitti. Cuma namazını yaylada kılmak isteyen padişahın belirlediği alan taşlarla çevrilerek açık hava mescidi haline getirildi ve ilk namaz burada eda edildi. Bölge halkı tarafından yüzyıllardır yaşatılan bu gelenek kapsamında, her yıl temmuz ayının üçüncü cuma günü aynı alanda Cuma namazı kılınıyor. Günümüzde etrafı alçak bir duvarla çevrilen ve iki minare inşa edilen açık hava ibadet alanı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Son Dakika › Güncel › Kadırga Yaylası'ndaki üstü açık tarihi camide cuma namazı kılındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?