Kahramanmaraş - Yazıcıoğlu'nun Duruşmasında Poster Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş - Yazıcıoğlu'nun Duruşmasında Poster Gerginliği

Kahramanmaraş - Yazıcıoğlu\'nun Duruşmasında Poster Gerginliği

Yazıcıoğlu'nun duruşmasında poster gerginliği (2) C5 KAYITLARI İLE HRANT DİNK DAVASININ İDDİANEMESİ İNCELENECEK Kahramanmaraş Adliyesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatları, mahkeme heyetinden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi bünyesinde oluşturulan C5 biriminin 2008 ile 2012 yılları arasında topladığı 69 belge ve rapor ile Hrant Dink cinayetinin iddianamesinin incelenmesini talep etti.

22.12.2015 17:44

Yazıcıoğlu'nun duruşmasında poster gerginliği (2)

C5 KAYITLARI İLE HRANT DİNK DAVASININ İDDİANEMESİ İNCELENECEK

Kahramanmaraş Adliyesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatları, mahkeme heyetinden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi bünyesinde oluşturulan C5 biriminin 2008 ile 2012 yılları arasında topladığı 69 belge ve rapor ile Hrant Dink cinayetinin iddianamesinin incelenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise, Yazıcıoğlu'nun avukatlarının talebinin araştırılmasına karar verip eksikliklerin giderilmesini isteyerek duruşmayı 11 Mart 2016 tarihine erteledi.

DESTİCİ: BİZ ADALETİN PEŞİNDEYİZ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada sürecin hukuki zeminde aydınlatılmasını istediklerini kaydederek, şöyle dedi:

"Biz adaletin peşindeyiz. Bu sürecin aydınlatılmasını bekliyoruz. İlk günden itibaren hiç bir noktayı eksik bırakmadan, arkadaşlarımızın, ailelerimizin, avukatlarımızın katkısıyla getirdik. Bundan sonra herkes şunu bilsin ki bu dosya aydınlanana kadar biz bu işin takipçisi olacağız. Yılmadık, yılmayacağız. Asla bir endişeye kapılmadık, kapılmayacağız. Yorulmadık, yorulmayacağız ve sonuna kadar takipçisi olacağız. İlk bu hadise olduğunda Türkiye'de başka bir atmosfer vardı ve biliyorsunuz bir gizli tanık dedikodusuyla bu hadiseyi bir yerlere adres göstermeye çalıştılar. O süreç bitti, daha sonra başka bir süreç başladı. Turpun büyüğü heybede diyerek başka bir adres gösterilmeye çalışıldı. O süreç bitti, şimdi başka bir süreç başladı Türkiye'de. Bu sefer de devlet içindeki bir takım bilgilere sahip olduğu için bu hadise gerçekleşti gibi bir algı operasyonu yürütülüyor. Herkes duysun, bilsin ki biz bu sürecin bir istihbari ya da siyasi süreç olmasına başından beri karşı çıktık ve bugün de aynı noktadayız, aynı duyarlılıktayız. Hukuki bir süreç olarak tamamlanmasını takip ettik ve sonuna kadar da takip edeceğiz. Hukuki bir süreç olarak yürütülmesi ve sonuçlanması gerekiyor. Çünkü ancak bu şekilde doğru bir süreç tamamlanır ve aydınlanır. Eğer daha önce dediğim gibi farklı farklı bir takım çevrelerin yaptığı gibi süreç, hukuki olmaktan başka noktalara çekilmeye çalışılırsa hem daha fazla bilgi kirliliği, kafa karışıklığı ve daha farklı algı operasyonları ve provokasyonlarla karşı karşıya kalırız. Şüpheler, şüpheliler ortada, hata varsa sorumlular ortada, ihmal, kusur varsa sorumlular ortada. Her şey apaçık. Başından beri söyledim 7 tane ana şüphe var. Bu şüpheler aydınlatılmadan, ortadan kaldırılmadan bu dosyayı kimsenin kapatmaya gücü yetmez ve Allah'ın izniyle de bu canlarımız bu bedende olduğu sürece buna fırsat vermeyeceğiz. Herkes bunu bilsin."

AVUKAT YAVUZ: SONUÇ ALMAYA YAKINIZ

Yazıcıoğlu'nun avukatlarından Kemal Yavuz ise, davayla ilgili sonuç almaya yakın olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bir süredir basında yer alan Emniyet İstihbarat Dairesi'nde oluşturulan C5 adı altında bir birim var. Bu birimin Muhsin Yazıcıoğlu olayıyla ilgili olarak da 2008'den 2012'ye kadar belge topladığı, bu topladığı belgelerde 69 adet dosya ve raporun olduğu ifade edildi. Onların mahkemeye celbini istedik. Yine Hrant Dink iddianamesinin de bu bağlamda dosyaya celbini talep ettik. Mahkeme bu konuda araştırma yapacak. Dosya hukuki zemin içerisinde, biz sağa sola çekilmesini değil, hukuk ve maddi zeminde, sadece adalet için, adaletin sağlanması maddi hakikatin ortaya çıkması için bir yargılama istiyoruz. Dosyanın da bu çerçevede yürümesini Allah'ın izniyle şuana kadar sağlamış durumdayız. Biz azimle, kararlılıkla ve de belirli bir basiretle bu işin üzerindeyiz. Sonuç alamaya da çok yakın olduğumuzu arz etmek istiyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş - Yazıcıoğlu'nun Duruşmasında Poster Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement