Kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri, ek ödemeler ve ikramiyelerinin geri verilmesi, 4-C'liler ile sözleşmelilerin kadroya alınması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 18. günde Ankara'ya ulaştı.
20 Şubat tarihinde İstanbul Bakırköy Adliyesi önünden yürümeye başlayan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 18 günlük yürüyüşün ardından Ankara'ya vardı. Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'nda sendika üyeleri tarafından karşılandıktan sonra beraberindekilerle birlikte Abdi İpekçi Parkı'na yürüyen Yazgan, yürüyüşünü burada tamamladı. Seymenler tarafından karşılandığı Abdi İpekçi Parkı'nda bir süre dinlenen ve su içen Yazgan, 18 günde toplam 455 kilometre yol katetti. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu çalışanlarının ellerinden alınan fazla mesai ücretlerini, ek ödemeleri, ikramiyeleri, almak için, sözleşmelilerinin ve 4-C'lilerin kadroya alınmaları için, Milli Arşiv Kanunu'nun çıkartılması için ve 2011 yılından bu yana kamu çalışanlarının bordrolarındaki 500 liraya varan kayıplar için yürüdüğünü söyleyen Yusuf Yazgan, "666 sayılı Kanun Hakkında Kararname TBMM ve sendikalar baypas edilerek alelacele hazırlanmış ucube bir kararnamedir. Nihayet kararlılığımızı, haklı mücadelemizi, ayak seslerimizi kamuoyu ve yetkililer duydu. Eylemimiz sırasında fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili çalışma başlatıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı" dedi.
"UCUBE 666 SAYILI KANUN HAKKINDA KARARNAME DE İPTAL EDİLMELİDİR"
Kamunun iş yükünün fazla mesai yapmadan bitirilemeyeceğini, işlerin bitirilmesi için kamu çalışanlarının fazla mesaiye kalmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Yazgan, "Çalışanlar fazla mesaiye kalıyorsa ücreti de verilmelidir. Fazla çalışma bir emektir, alın teridir. Bu emeğin karşılığı, memurlarımızın alın terinin karşılığı mutlaka verilmelidir. AB'ye girmek için amansız bir mücadele veren iktidar, bizlere fazla çalışmanın ücreti verilmeyen bir Avrupa ülkesi göstersin, bizde fazla mesai ücreti istemeyeceğiz. Ucube anıt nasıl yıkıldıysa, çalışanların haklarını elinden alan bu ucube 666 sayılı Kanun Hakkında Kararname de iptal edilmelidir" diye konuştu.
18 gün süren yürüyüş boyunca çokça anılarının olduğunu söyleyen Yazgan, çevre kirliliğine dikkat çekerek, "E-5 boyunca yürüğüm için yolun kenarı pet şişelerle dolu, araçlardan şişeler atılarak çevre kirletiliyor. Bu anlamda Türkiye'yi çevremize sahip çıkmaya davet ediyorum. Yol boyunca anılarımız oldu, bunu kitapçık halinde yayınlamayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Abdi İpekçi Parkı'nda yapılan basın açıklamasına, Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri ve sendika yetkilileri katıldı. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Kamu Çalışanları İçin 18 Günde 455 Kilometre Yürüdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?