Kandil Firar Eden 18 PKK'lıyı Ortada Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Kandil Firar Eden 18 PKK'lıyı Ortada Bıraktı

Kandil Firar Eden 18 PKK\'lıyı Ortada Bıraktı

Kandil, kazdıkları tünelle Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden ve Karacehennem Ormanları'ndaki sığınaklara ulaşan 18 PKK'lıyı ortada bıraktı.

27.09.2013 07:52  Güncelleme: 08:06

Firarileri almaya giden PKK'lı grup, Kandil'dekilerin, "Çatışma riskine girmeyin, askerle karşı karşıya gelmeyin" emriyle geri döndü. Bingöl M Tipi Cezaevi'nden önceki gün firar eden 18 PKK'lının, örgütün dağ kadrosuna katılarak kaçmak istediği, ancak PKK'nın, askerle çatışma riski nedeniyle firarileri almaya gitmediği öne sürüldü.

SIĞINAĞA GİTTİLER

Hürriyet'in haberine göre, firari 18 PKK'lı, gece boyunca yürüyerek Ortaçanak Köyü yakınlarındaki Karacehennem Ormanları'na ulaştı. Jandarma ve İstihbarat birimlerinden güvenlik birimleriyle paylaşılan bilgide, PKK sığınaklarının bulunduğu bölgeye ulaşan firariler, süreçten sonra bölgenin PKK dağ kadrosu tarafından terk edildiğini gördü. Bunun üzerine bölgede bulunan PKK'lılarla irtibata geçildi. Durum örgütün Diyarbakır Lice ile Bingöl bölge sorumlusu 'Reber' kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz'e iletildi. Firarileri almak için giden bir grup PKK'lı olduğu da İHA'lar tarafından rapor edildi. PKK'lı grup, Jandarma ve Polis Özel Harekat Polisi ile askeri helikopterlerin bölgedeki varlığını fark edince durum yeniden bölge sorumlusu Yıldeniz'e iletildi.

"ÇATIŞMA RİSKİNE GİRMEYİN"

Buna göre Kandil, "Çatışma riskine girmeyin, askerle karşı karşıya gelmeyin" talimatı verdi. Bunun üzerine firarileri almaya giden PKK'lılar askerle karşılaşmadan bölgeden ayrıldı. PKK'lı grubun olası saldırısına karşı da güvenlik önlemleri alındı. Grubun geri dönmesiyle firarileri yakalamak için operasyon düzenlendi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kandil Firar Eden 18 PKK'lıyı Ortada Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement